De Tukkers verliest van WVV door late treffer: 1-2

Voor De Tukkers stond er zondag een belangrijk duel op het programma om aansluiting te houden met de ploegen bovenin. WVV’34 uit Hengevelde kwam op bezoek in Albergen. In de beginfase vielen al snel twee treffers aan beide kanten. WVV ging er uiteindelijk toch met de winst vandoor na een late treffer: 1-2

Het duel was nog amper begonnen of beide ploegen stonden al op het scorebord. Sjoerd Visschedijk bracht de thuisploeg op voorsprong. De bal werd vanaf de rechterkant voorgezet door Tim Haarhuis en Visschedijk was net eerder dan zijn tegenstander bij de bal en schoot keurig binnen: 1-0.

Nog geen minuut later was de stand alweer gelijk. De doelman van De Tukkers werkte de bal niet goed weg waardoor Wouter Horstink eenvoudig kon scoren: 1-1. De eerste helft was van beide kanten erg rommelig. Er waren veel spelonderbrekingen, mede door vele overtredingen.

De gasten kregen de eerste drie kwartier de beste mogelijkheden. Rens Davina redde na een minuut of 15 goed op een schotpoging. Halverwege de eerste helft had Hamoudi Jaafil zijn ploeg op voorsprong kunnen schieten na een mooie aanval, maar de verdediger van De Tukkers blokte zijn inzet nog net. De gastheren kregen ook nog een paar mogelijkheden. Jelle Hulskotte schoot over en Tymo Schär deed dat vlak voor de rust eveneens.

Na de thee begon de ploeg uit Hengevelde goed en had zomaar de voorsprong kunnen pakken. WVV kreeg binnen 5 minuten twee goede kansen. Tot tweemaal toe werd de bal in kansrijke positie naast geschoten.

Daarna kwamen de zwart-witten beter in de wedstrijd. De doelman van de gasten redde knap op de inzet van Sjoerd Visschedijk. De Albergenaren waren in het vervolg meerdere malen dreigend, echter zonder grote kansen af te dwingen. Het leek op een gelijkspel uit te draaien, maar WVV behaalde de volle buit. De ploeg schakelde razendsnel om en Wouter Horstink was het eindstation. Net als in het eerste bedrijf wist hij het net te vinden: 1-2.

De Albergenaren zetten nog alles op alles in het slot en kregen daardoor bijna een derde treffer om de oren. WVV speelde het echter niet goed uit waardoor het nog even spannend bleef. Tot een echt slotoffensief kwam het niet meer, waardoor de zwart-witten na het eindsignaal met lege handen stonden.

Zondag 20 oktober speelt De Tukkers de uitwedstrijd tegen Luctor Et Emergo 1. De aanvang op sportpark De Horst in Almelo is om 14:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting