Verlies in de beker; winst in de competitie voor heren HC Twente

Afgelopen vrijdag speelde HC Twente heren 1 een spannende wedstrijd tegen Doetinchem H1 om de Silver Cup. Vanuit de loting was dit de zwaarste tegenstander die Twente had kunnen treffen. Vorig seizoen speelden zij nog in dezelfde klasse, maar is Doetinchem gepromoveerd ten koste van Twente. Doetinchem was met een hele bus supporters gekomen, ook waren er diverse sfeeracties van beide zijden. Het werd een wedstrijd waarbij Twente het Doetinchem behoorlijk moeilijk heeft gemaakt en lang hielden zij stand, echter in het laatste kwart was het toch Doetinchem die de wedstrijd afmaakte. De einduitslag was een zwaar bevochten 2-5 verlies. Twente gaat dus helaas geen ronde verder in de Silver Cup. Doelpunten maker: Olivier Bronk 2x

Lang hadden de heren niet om te treuren, want zondag stond alweer de competitiewedstrijd in en tegen Lochem op het programma. Hoewel Twente vanaf het begin de sterkste partij was, kwam de wedstrijd wat langzaam op gang. In het eerste kwart maakten Maarten Adolfsen de openingstreffer, gevolgd door Tim Jongman met de 0-2. Met de rust was de stand 0-4 dankzij nog 2 doelpunten van Wouter Smulders en Olivier Bronk.
Het zal de regen zijn geweest, want zodra de zon door kwam begon het juist doelpunten te regenen bij Twente. De heren van Lochem probeerden nog met woorden en zeer fysiek spel, de heren van Twente uit het spel te halen maar brachten daarmee voornamelijk zichzelf in de problemen. De wedstrijd werd uiteindelijk met 0-10 gewonnen, dus weer 3 punten mee naar Hengelo en nog steeds ongeslagen bovenaan..
Doelpunten makers: 7” Maarten Adolfsen 0-1, 12” Tim Jongman 0-2, 21” Wouter Smulder 0-3, 39” Olivier Bronk 0-4, 43” Wouter Smulders 0-5, 45” Max Pierik 0-6, 47” Wouter Smulders 0-7, 56” Benedict Evans 0-8, 57”Christian Koekenberg 0-9 en 67” Max Pierik  0-10.