Dames Rivo weten nu ook eindelijk thuis te winnen

Afgelopen zaterdag kwam koploper Halley uit Wehl naar Rijssen met natuurlijk maar 1 doel. De koppositie vasthouden. De dames van Rivo hadden een ander doel: eindelijk eens weer een thuiswedstrijd winnend afsluiten.

De start van de wedstrijd was duidelijk voor Halley. Ze begonnen voortvarend met een keurige serveserie en daarmee stond er al snel 0-5 op de bordjes. Gelukkig was Rivo wel weer snel bij de les en door o.a. prima blokkering en een goede serveserie van Lotte Boerman stond het bij 9-9 alweer gelijk. De wedstrijd was heerlijk om te zien, beide teams streden vol voor ieder punt er werden enorm veel ballen van de vloer gehaald. Annemiek de Bruin profileerde zich weer als de enige echte “miele” stofzuiger (hoewel de uitstekend spelende libero van Halley er ook wat van kon) en raapte de meest onmogelijke ballen op.

Halley viel over het algemeen wat beter aan op vooral de diagonaal positie terwijl Rivo op midden weer lekker kon scoren. Rivo maakte duidelijk minder fouten en opnieuw en goede serie van Lotte Boerman vanaf de servelijn bracht Rivo op 19-13. Op 24-20 maakte Maud Timmerman het mooi af en dat betekende de eerste setwinst deze middag voor Rivo. 1-0.

Set 2 begon voor Rivo beter. Het ging vanaf het begin gelijk op. Op 3-3 knalt Susan Schepers Rivo prachtig op 4-3. Het blijft nog even gelijk opgaan maar Halley heeft het heft gedurende deze set wel in handen. De voorsprong blijft bijna continu een punt of 2-3. Echter boven de twintig weet Rivo niet meer te scoren. De aanvallen treffen geen doel meer en als Halley een kans krijgt dan is het wel raak. Eindstand 20-25.

In de derde set ligt het initiatief weer in handen van Rivo. Het publiek en de trommelaars pikken de vonken uit het veld op en zorgen voor een extra boost bij de Rivo dames. Door het vele lawaai en de aanmoedigingen vanaf “boven” voelt het team zich gesterkt. Bij 7-4 is er een mooie voorsprong opgebouwd maar de dames in het oranje weten deze niet vast te houden en zo is het weer snel 7-7. Bij 13-11 blokkeert Rivo zich naar een 14-11 voorsprong behoudt deze voorsprong van een punt of drie. De energie lijkt met name bij Halley iets minder te worden. Door de lange rally’s is het ook een behoorlijk slijtageslag. Bij Rivo is inmiddels ook Famke Zomer in de ploeg gekomen voor Lotte Boerman. Om de “traditie” van deze wedstrijd in stand te houden zorgt Halley met uitgeslagen aanval voor de eindstand van 25-20. 2-1 voor Rivo.

Zou het dan eindelijk gaan lukken om de eerste thuiszege te boeken dit seizoen? Het lijkt er wel op! Op 8-6 slaat Rivo zich door een prachtige combinatie tussen Suzan Agterberg en Maud Timmerman naar 9-6 en een goede servedruk gedurende deze set brengt Rivo op uiteindelijk op 22-16. Een dubbele wissel volgt, Marije Harbers en Stephanie de Bruin komen in het veld voor Fleur Timmer en Suzan Agterberg. Marije kan direct Maud van een prima set-up voorzien voor 23-18. Halley scoort vervolgens terug en Menno Brouwer vraagt voor de zekerheid nog even een time out aan. Via een foute serve komt Rivo dan op matchpoint. Ook die hoeven ze zelf niet te maken. Halley slaat de aanval uit en zo staat er 25-21 in de uitslag en dus 3-1 voor Rivo.

Komende zaterdag wacht Rivo een mooi klusje in Doetinchem. Daar mogen de dames de strijd aanbinden tegen het plaatselijke Orion en Alterno uit Apeldoorn. Beide teams spelen in de Top-Divisie. Niets te verliezen dus, volle bak erin en kijken of er wellicht een stuntje in zit. Om 14.30 uur de eerste en om 16.30 uur de tweede wedstrijd.