Rivo dames met opgeheven hoofd uit de beker

Bij de beker loting was het Rivo gegund om tegen twee Top Divisie teams te spelen. Een heel mooie uitdaging en dan ook nog in het mooie decor van Topsporthal Achterhoek, de thuishaven van tegenstander Orion dames. Daarnaast was Alterno 2 uit Apeldoorn de andere en tevens eerste tegenstander van zaterdag.

De selectie van Rivo was volledig fit, alleen Trainer/coach Menno Brouwer kon helaas niet aanwezig zijn en daarom namen oudgedienden Johan Strokap en Mark Agterberg weer een keer plaats op de bank. Uit de training van donderdag en de sfeer binnen het team bleek aan alles: “we hebben er zin in”.

De eerste wedstrijd van de dag werd gespeeld tussen Orion en Alterno. De eerste set was heel duidelijk voor Alterno, daarna pakte Orion set 2 3n 3 en Alterno weer set 4. Een vijfsetter dus. Deze werd met 15-12 gepakt door Alterno. Rivo kon mooi even kijken en zag natuurlijk wel een ander niveau dan dat ze gewend waren.

De eerste wedstrijd was gepland tegen Alterno die dus net had gewonnen van Orion. Dit betekende ook direct dat dit de beslissende wedstrijd zou kunnen worden. De start was overduidelijk voor Alterno. De servedruk was even wennen, de power aan het net ook al en zelf scoren bleek ook nog weer lastiger dan in de 2e divisie, maar na een paar keer ademhalen, de koppies omhoog en niet meer bang zijn konden de dames gewoon prima aanhaken bij Alterno. Vooral Maud Timmerman kon zich op het midden uitstekend uitleven en scoorde dan ook enorm veel punten. Via 3-8 achter liepen ze mooi in bij 9-10 en bij 14-14 staat het prima in evenwicht op de bordjes. Dan krijgt Rivo toch even een mindere fase. Passend komen ze niet goed onder de druk uit en als het dan niet lukt om zelf te scoren dan doet de tegenstander dat natuurlijk wel. Alterno loopt nu snel bij Rivo weg en pakt set 1 uiteindelijk met 19-25.

Dat bleek. In set twee stond er een echte vechtmachine in het veld. Een vechtmachine die, gesteund door een lawaaimachine aan de kant, bijna niet is te verslaan. Aanvallend werd enorm veel gescoord, weer over het midden “natuurlijk” maar ook aan de buitenkanten wisten met name Susan Schepers op power en Famke Zomer met veel slimme en via de handen geslagen ballen te scoren. Als dan ook “Annemiele” op de hoogste versnelling gaat stofzuigen en alles van de vloer haalt dan kan het niet anders dan dat het resultaat vanzelf komt. Op 9-7 weet Rivo een gat te slaan naar 12-7 en vanaf 15-11 spelen de dames met de tegenstander en dat resulteert in een prachtige setwinst van 25-15 tegen een Topdivisie team. Stand 1-1.

In set 3 stoomt Rivo gewoon door. Alterno krijgt geen grip op het spel. Door gewoonweg moedig te spelen en volle bak erin te gaan weten de Rivo dames opnieuw een set lang de tegenstander weg te spelen. Aan het einde van de set stribbelt Alterno nog even tegen maar dan is het al te laat want met tussenstanden van o.a. 15-6, 22-12 pakt Rivo een heel comfortabele voorsprong en dus uiteindelijk ook de set met 25-20. De Rivo dames lijken voor een stuntje te gaan zorgen en worden inmiddels ook aangemoedigd door de Orion dames die er ook eens goed voor gaan zitten. Tussenstand 2-1 Rivo.

Alterno heeft voor het begin van de vierde set nog eens goed de koppen bij elkaar gestoken en geroepen dat dit toch niet kan en mag gebeuren. Bij Rivo daarentegen begint het besef te komen dat er wel eens een winst in zou kunnen zitten. En dat moet je nu net niet gaan doen. De onbevangenheid zakt wat weg, daarmee ook het spel en als Alterno dan gewoonweg kwalitatief sterker is en blijkt dan wordt het lastig. De wedstrijd kantelt in het nadeel van Rivo. Met wissels en time-outs wordt nog geprobeerd het tij te keren maar Alterno dendert gewoon keihard door. 10-25. En dus 2-2. De vijfde set geeft helaas hetzelfde beeld en Rivo kan niet meer geven wat nodig is om een betere tegenstander te verslaan. Het wordt uiteindelijk 9-15 voor Alterno die daarmee de wedstrijd en de dag winnend afsluiten.

Blijft de wedstrijd tegen Orion nog staan. Weliswaar om des keizers baard maar ja, hoe vaak mag je “oefenen” tegen een team uit de Topdivisie. In deze wedstrijd konden de dames door de energie die ze al in de eerste wedstrijd hadden gestopt niet meer voor een stunt zorgen. Dat wil echter niet zeggen dat alles misging. Orion begon met heel veel snelheid en power in de aanval. Dit was duidelijk een maatje te groot voor ons. Maar door aanpassingen te doen, hard te werken, en bij vlagen gewoonweg goed spel, weten ze uiteindelijk het verlies te beperken tot 19-25. In de tweede set lukt alles wat minder, Rivo kan niet meer de nodige energie brengen en snel staat er 12-25 op de borden. Set nummer 3 weten de dames toch nog een keer de rug te rechten. De druk wordt iets minder en ook nu kunnen ze weer lekker spelen. Bij 20-20 staan we nog gelijk maar dan vind Orion het mooi geweest en ze halen dan vervolgens ook de set binnen met 20-25.

Zaterdag 9 november speelt Rivo tegen titelkandidaat Tornado uit Geesteren om 16.30 uur in de Reggehal.