Gelukkige overwinning Mariënberg bij Voorwaarts

De 72e minuut was cruciaal afgelopen zaterdag in het duel tussen Voorwaarts en Mariënberg an de Wieke op sportpark ’t Twistveen in Westerhaar. Rolf Hofsink liep per ongeluk op de hakken van een Voorwaarts-speler, een vrije trap zou je denken…Daar dacht ook iedereen aan incluis de aanvoerder van Mariënberg. Hij hield zelfs zijn pas in, hij wachtte op het fluitje wat niet kwam.

De verder uitstekende leidende scheidsrechter Rudolf Wolterink zag het niet, en liet gewoon doorspelen. Nu mocht Rolf Horstink alsnog frank en vrij richting het doel van Sander Berghuis opstomen, oog in oog met de vervanger van Dinand Stuifzandt faalde hij niet en haalde de spreekwoordelijke trekker over, 0-1.

Voorwaarts voelde zich terecht bestolen en gefrustreerd bovendien, want even later mocht Bjorn Wessels eerder gaan douchen nadat hij verbaal en fysiek verhaal ging halen nadat Patrick Willems ongelukkig en zeker niet met opzet zijn directe tegenstander in het gezicht had geraakt.

De appel werd zo behoorlijk zuur voor Voorwaarts. Kortom, een gelijkspel had de verhoudingen binnen het veld beter weergegeven maar je hoorde Mariënberg na afloop niet klagen. Zo ging een wedstrijd tussen de buren van Westerhaar en Mariënberg wederom niet geruisloos in de geschiedenisboeken. Dit is wat voetbal zo reuze interessant en soms zo razend onterecht maakt….

Gezien de ranglijst deed de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog goede zaken. De jonge oefenmeester kon door een blessure geen beroep doen op André Plaggenmars, vreemd genoeg werd wel vaak achteruit de lange hoge bal gehanteerd terwijl Plaggenmars toch echt geblesseerd aan de kant toekeek en hij niet de bal in het veld kon doorkoppen. Berry Lenters meet echt geen twee meter hoor, zo’n beetje de helft en een beetje meer.

De eerste 30 minuten gebeurde er niet veel. Veel strijd en inzet maar weinig hoogstaand voetbal. Na 33 minuten kwam er wat vuur in het spel. Mariënberg ontsnapte in die fase aan een 1-0 achterstand. Een vrije schietkans was tevens niet besteed aan de ploeg van trainer Tim Nijzink.

Na rust had de thuisclub wederom de 1-0 op de schoen, maar op vijf meter werd te gehaast te hoog en te ver naast geschoten. Even later voorkwam Thijs liggend de 1-0. Mariënberg moest in de achteruit, het leek slechts een kwestie van tijd dat de thuisploeg op voorsprong zou komen. Toen brak de 72e minuut aan en kantelde de wedstrijd alsnog in het voordeel van de gasten.