Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Zaterdag staat speelronde 8 op het programma in de 1e klasse D. En dat is meteen de laatste ronde die meetelt voor de 1e periode titel. Er zijn nog twee clubs in de race voor deze prijs. SVZW heeft de beste papieren in handen, maar de voorsprong op DFS is maar 2 punten. Er is dus nog niets beslist, al heeft SVZW wel de beste papieren in handen. SVZW moet uit naar Bennekom en DFS speelt thuis tegen DOS’37. Op papier lijkt SVZW de zwaardere wedstrijd te moeten spelen. Ook op deze zaterdag staat er weer een Kamper derby op het programma. Dat krijg je met 3 ploegen uit dezelfde plaats in de competitie. Het belooft zaterdag een spannende ronde te worden en SVZW hoopt natuurlijk op de eerste prijs van dit seizoen.

DFS – DOS’37

De thuisclub heeft nog een kans op de 1e periode titel. Zelf winnen en dan maar kijken naar de uitslag van SVZW. DOS’37 staat nu op de 9e plaatst op de ranglijst maar wil graag nog wat plaatsen stijgen naar het linkerrijtje. DOS’37 is in staat om het elke tegenstander moeilijk te maken in de 1e klasse. Dat weet DFS ook. Maar in deze wedstrijd gaan de punten naar de thuisclub.

DZC’68 – CSV Apeldoorn

DZC’68 heeft inmiddels al 5 punten bij elkaar gesprokkeld. Ze zijn heel moeilijk te verslaan. Dat blijkt wel uit de laatste resultaten. CSV Apeldoorn doet het heel wat beter. Wel werd afgelopen zaterdag verloren van WHC . Hierdoor is CSV wel een paar plaatsen gezakt op de ranglijst. DZC zal zaterdag verdedigend alle zeilen moeten bijzetten, want CSV heeft een zeer productieve voorhoede. De verwachting is dat CSV met de 3 punten in de tas weer naar Apeldoorn gaat.

Hierden – DOS Kampen

Hoewel Hierden zaterdag met 6-2 verloor in Wierden, was het voetbal helemaal niet zo slecht. Hierden weet heel goed wat het kan. DOS Kampen won de laatste twee wedstrijden met groet cijfers. Het zal dus met het nodige zelfvertrouwen naar Hierden gaan. De thuisclub weet dat het punten moet gaan pakken om een betere positie op de ranglijst te krijgen. En dat kan zo maar gaan lukken in deze thuiswedstrijd.

KHC – Go Ahead Kampen

Het lukt KHC maar niet om punten te halen deze competitie. Zaterdag werd verloren van DFS. Vooral het maken van doelpunten is een moeilijkheid. Plaats genoot Go Ahead doet het niet veel beter. Maar zij hebben inmiddels al wel 5 punten. Zij speelden afgelopen zaterdag ook al een Kamper derby tegen Dos Kampen. Die wedstrijd werd met 2-4 verloren. Twee keer achter elkaar een derby verliezen dat wil niemand. Het zal er spannend aan toe gaan in deze wedstrijd, die uiteindelijk geen winnaar gaat opleveren.

Nunspeet – DTS Ede

Ook Nunspeet lukt het nog niet om vele punten bij elkaar te spelen. Al is de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Bennekom geen verrassing. Ook Nunspeet wil graag punten gaan halen om te klimmen op de ranglijst. DTS staat in de middenmoot. Ze scoren niet veel, maar krijgen ook maar weinig doelpunten tegen. Een gelijkspel lijkt op zich geen rare voorspelling bij deze wedstrijd.

SDV Barneveld – WHC

SDV Barneveld verloor nog maar 1 van de 7 gespeelde wedstrijden. Hieruit blijkt maar weer dat ze heel moeilijk zijn te verslaan. WHC staat in de kopgroep van de 1e klasse. Dat is volgens de verwachtingen bij deze club. Vooral defensief staat het goed bij WHC. In zeven wedstrijden incasseerde de club maar 6 doelpunten. Ook zij verloren nog maar 1 keer. Wie van deze twee teams gaat zijn 2e nederlaag lijden? SDV Barneveld heeft het thuisvoordeel, maar WHC is in staat om deze uitwedstrijden te winnen.

 

 

Newsoutside Sportverlichting