Borhave wint opnieuw derby tegen DSVD: 23-21

De Twentse derby, de eerste wedstrijd in al weer de tweede seizoenshelft. Het was vol in Borne ook al viel de wedstrijd samen met de voetbalinterland. Het was als vanzelfsprekend spannend tussen de twee ploegen die elkaar uitstekend kennen en tussen spelers die buiten de wedstrijd vrienden zijn. Gezonde rivaliteit dus.

De wedstrijd kende een moeizame start, de ploegen hielden de stand in balans tot 3-3. Hierna nam de thuisploeg het initiatief en sloeg een gaatje van twee doelpunten. DSVD kwam weer terug tot 6-6 en later tot 9-9. Opnieuw nam Borhave afstand en liep drie doelpunten uit, die voorsprong ging mee de rust in 13-10.

Na rust kwamen de Deurningse gasten beslist met goede bedoelingen terug in het veld maar die goede bedoelingen leverden slechts één doelpunt op. Vervolgens vergrootten de Bornse speelsters de voorsprong van 13-11 naar 17-11, mede gesteund door een uitstekend keepende Cynthia Snippert. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld, stapje voor stapje wisten de gasten terug te komen en in een fase waarin Borhave een dubbel ondertal had ging dat snel, DSVD kwam terug tot 18-18 (19e minuut). Dit was tevens de laatste keer dat er een gelijke stand op het scorebord stond.

Borhave rechtte de rug en nam opnieuw afstand waarna de wedstrijd met voorsprong uitgespeeld kon worden. De eindstand 23-21 geeft de verhoudingen goed weer, Borhave was sterker, scoren was voor beide ploegen moeilijk. Een wedstrijd die alles in zich had wat handbal aantrekkelijk maakt! De treffer die Daphne Stegink Nijenhuis (foto) maakte, was het eerste doelpunt na haar rentree.

Borhave speelt komende zaterdag 23 november om 19.00 uur in en tegen Venlo. Zondag 8 december om 13.30 uur staat vervolgens in ’t Wooldrik de wedstrijd tegen promovendus Volendam op het programma.