Verdiende overwinning HCR Prinsen

De driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen hebben zondagmiddag thuis een verdiende overwinning behaald op het nog puntloze DKM Tools. Halverwege stond de ploeg van captain Dinand Prinsen al op een 4-0 voorsprong door overwinningen van Raymund Swertz, 40-27 in 27 beurten en een hoogste serie van elf caramboles, op Joey de Kok en van Anno de Kleine. De Helmonder had vooral in het begin moeite om afstand te nemen van Jack Wijnen. Bij de stand 22-23 na 24 en 29-28 na 29 beurten, produceerde hij een beslissende serie van zeven caramboles en trok na 36 beurten de partij met 40-35 definitief naar zich toe.

In het tweede deel begon Jef Philipoom tegen Roland Uijtdewilligen uitstekend met een serie van elf caramboles in de tweede beurt en halverwege, na vijf beurten, stond de Belg al op een comfortabele 21-0 voorsprong. Na de break kreeg Uijtdewilligen toch meer grip op de partij en zo gemakkelijk als het in het eerste deel van de partij ging zo extra moeilijk kreeg Philipoom het in het tweede deel. Uiteindelijk trok hij met met 40-28 en na 22 beurten aan het langste eind.

Op de andere tafel ging de partij tussen Jelle Pijl en Eddy Willems tot de achtste beurt redelijk gelijk op, 11-8, maar halverwege had de Hengeloër toch een gaatje geslagen van 23-10. Pijl hield zijn ritme goed vast en won verdiend na 19 beurten met 40-24.

“Dit was een verdiende en zeer terechte overwinning voor ons. Jef Philipoom en Raymund Swertz begonnen uitstekend met hoge series, maar halverwege stokte helaas voor beide spelers de carambole machine en dat was uiteraard jammer voor de moyenne. Maar ook Jelle Pijl speelde prima en eindigde net iets boven de 2.000. Alleen Anno de Kleine had moeite met zijn tegenstander maar op het beslissende moment maat hij een serie van zeven caramboles wat het verschil in deze partij maakte”,aldus de captain na afloop.

 

Newsoutside Sportverlichting