DOS’37 doet zichzelf te kort bij DTS en verliest met 1-0

In Ede deed DOS’37 zichzelf opnieuw te kort. De teleurstelling droop er bij iedereen uit Vriezenveen vanaf. Het team van trainer Kenan Durmuşoğlu speelde sterk en was het grootste deel van het duel de bovenliggende partij. Alles wees op een zege. Maar drie minuten voor het einde wist DTS Ede de drie punten alsnog binnen te halen: 1-0.

Menno Kamphuis schoot in de tweede minuut na een prima aanval over. Tien minuten later keerde doelman Robin Franken de inzet van Nick Wennink in de linkerbovenhoek. De thuisploeg creëerde halverwege de eerste helft pas een kans zonder trefzeker te zijn. De gasten controleerden het spel zonder de mogelijkheden te benutten. De rust werd bereikt met een 0-0 stand.

DTS Ede begon iets sterker aan het tweede gedeelte, maar verloor snel het initiatief. Uitgespeelde kansen waren niet besteed aan Menno Kamphuis, Nick Wennink, Ronald te Morsche en Douwe Koebrugge. Dat werd in de slotfase fataal voor de Vriezenveners. De gastheren werden iets sterker en Remco Speelziek bepaalde met een fantastische treffer de eindstand op 1-0.

DOS’37 had volgens DTS-trainer Jeroen Spies moeten winnen. Hij bood bijna zijn excuses aan voor de nederlaag. Maar als de thuisploeg wel scoort en de gasten niet, dan is een zege altijd terecht. Ook al was het maar 1-0.