Gedreven DOS’37 beloont zichzelf met verdiende driepunter

DOS’37 trof in een spannend thuis subtopper CSV Apeldoorn. Vooral het foutief inspelen van de bal in de opbouw viel bij beide teams op. Maar de treffer voor de thuisploeg in de eerste helft van Nick Wennink bleek beslissend te zijn: 1-0. Op deze zege viel niet veel af te dingen en was dan ook terecht. DOS’37 weet weer wat winnen is.

De gastheren kregen na de eerste mogelijkheid via Menno Kamphuis te maken met veel balbezit voor de gasten. Daarbij werd veelvuldig door de Apeldoorners slordig gespeeld. Steven van Es, Jesse Perdon en vooral Romano Luhukay vonden of doelman Patrick Nitert op hun weg of verprutsten hun gelegenheden. De Vriezenveners wisten via Nick Wennink wel te scoren. In de veertigste minuut zette hij met een geplaatst schot de 1-0 voorsprong bij rust op het scorebord.

Doelman Dean Bredewolt was na de thee de grote man aan de kant van CSV Apeldoorn. Hij verijdelde de kansen van vooral Ronald te Morsche en Menno Kamphuis als ook die van Wout Kikkert, Nick Wennink en Marnick Fokke. De gasten verhoogden enigszins de druk op de defensie van gastheren. De beste twee pogingen werden door Jeffrey van Amersfoort naast geschoten. Maar de verdediging van de thuisploeg hield verder prima stand. Ook na het geblesseerd uitvallen van centrale verdediger Dennis Boshoeve en de ruim zes minuten extra speeltijd: 1-0.

Gezien de toekomst betekende deze overwinning een goed resultaat voor het team van trainer Durmuşoğlu. Vier spelers, die nog maar net in het reserveteam of nog zelfs in het hoogste jeugdteam mogen spelen, kregen in dit duel de nodige speelminuten. Uit de eigen jeugdopleiding kwamen Hidde Boers (foto) en Marnick Fokke als vaste waarden in actie. Twan Schoonewille en Tijn Herkink maakten hun debuut in het standaardteam en dus ook in de eerste klasse D.

Foto’s: Jeroen Tempert