Mariënberg met geluk langs Bruchterveld

Mariënberg leidde soeverein met 2-0 tegen Bruchterveld. Tot de 75e minuut aanbrak. Binnen 3 minuten was Bruchterveld op gelijke hoogte gekomen (2-2), de eerste door slecht en knullig uitverdedigen, de gelijkmaker was er een van pure klasse. Mariënberg zag de bui hangen en Bruchterveld rook het roodzwarte bloed.

Trainer Niels van ’t Hoog reageerde meteen en bracht twee verse krachten binnen de lijnen. Waaronder Kevin Bolks wat niet veel later een gouden greep zou blijken te zijn.Terwijl het publiek vreesde voor een derde Bruchterveldse goal liep het allemaal een beetje anders.

In de 82e minuut schoot Kevin Bolks met een verdekt hard schot de 3-2 binnen. De winst is binnen dacht het publiek. Weer was het André Plaggenmars die de prachtige assist verzorgde. Dat deed de lange aanvaller deze middag zelfs drie keer. Echter Bruchterveld was een kat met wel negen levens. Ze leken verslagen maar de ploeg van de trainer Arjan Keuken kwam snel terug. Meteen na de aftrap kwamen de gasten andermaal langszij (3-3).

Het venijn zat ‘m duidelijk in de staart want vlak voor tijd was het opnieuw Kevin Bolks die het Westerpark bijkans liet ontploffen. Op randje buitenspel mocht hij frank en vrij opstomen naar het doel van Wouter Huisjes en schoof de uiteindelijke 4-3 onder het imposante lichaam door.

Wat een wedstrijd. De eerste helft was het voetbal ver beneden alle peil. De thuisclub kwam wel op een 1-0 voorsprong door Ryan Buitenhuis maar best was het allemaal niet wat de 22 acteurs onder leiding van de heer Jaap Siertsema uit Ommen op de mat legden.

Na rust ontsnapte Mariënberg meteen aan de gelijkmaker door de bal nog voor de doellijn te schieten. In de 47e minuut verdubbelde Erjan Lamberink alsnog de score (2-0). Na 90 minuten spektakel, vooral in het tweede helft, bleef Mariënberg met geluk aan de goede kant van de score (zie boven).