Knappe en verdiende overwinning TVC’28 op De Bataven

Afgelopen zondag speelde de hoofdmacht van TVC ’28 de thuiswedstrijd tegen, het afgelopen seizoen uit de hoofdklasse gedegradeerde, De Bataven en behaalde een even knappe als terechte overwinning. Op een mistig sportpark de Grote Moat was De Bataven in de beginfase van de wedstrijd de bovenliggende partij en moest TVC ’28 zich beperken tot verdedigen.

Toch kwam TVC ‘28 al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van Okke Schepers, die als voorzet bedoeld was, werd door alles en iedereen gemist en de bal rolde in het doel. Deze verrassende voorsprong gaf TVC ’28 vertrouwen: verdedigend stond het goed en vanuit een gesloten verdediging werd snel de aanval gezocht. Dit leverde enkele kleine kansjes op, maar geen doelpunten.

In de 20e minuut werd de stand gelijk getrokken doordat een voorzet van de linkerkant door De Batavenspeler Lloyd Jackson werd binnen gegleden. De af en toe warrig fluitende scheidsrechter (die eerder verzuimde rood te geven toen de doorgebroken Okke Schepers onderuit werd gehaald) negeerde het vlagsignaal voor buitenspel en de 1-1 was een feit.

De volgende fase van de wedstrijd was nogal rommelig doordat beide ploegen veel balverlies leden. Een kopbal van Tom Koelman op de lat uit een corner was in deze fase het hoogtepunt. Na een half uur spelen had TVC ’28 alle geluk van de wereld toen na een goede aanval van De Bataven de bal eerst op de paal belandde en vervolgens in de rebound volledig vrij werd over geschoten. De ruststand was dan ook 1-1.

Na rust kwam TVC ’28 scherper uit de kleedkamer dan zijn tegenstander. Duels werden gewonnen en met enkele mooie combinaties werd de tegenstander zoek gespeeld. Na een snelle aanval werd Rob Koopman op rechts de diepte in gestuurd en hij legde de bal terug op de inlopende Okke Schepers, die de bal beheerst laag in de hoek binnen schoot en TVC ’28 opnieuw op voorsprong zette.

Nu ging TVC ’28 frank en vrij spelen en enkele mooie aanvallen kwamen tot stand. Zo was het Daan Geers, die na een knappe solo de bal voorzette, maar helaas niet werd binnen gekopt. Kort daarna volgde een poeier van Thijs Koopman die keeper Jeroen Wels van De Bataven maar net tot corner kon verwerken.

De Bataven drong vervolgens aan, maar TVC ’28 stond goed, won de duels en bij balbezit werd er snel gecombineerd. Bataven had hier geen antwoord op en nadat Okke Schepers werd vastgehouden in het strafschopgebied kreeg TVC ’28 een strafschop die Stefan Huiskes onberispelijk binnenschoot en de stand op 3-1 zette.

Kort daarna was het weer Daan Geers die met een mooie actie Rob Koopman vrij voor de goal zette en de 4-1 liet aantekenen. Aangezien TVC ’28 de teugels iets liet vieren kon Lloyd Jackson voor De Bataven zijn 2e doelpunt van de middag maken, maar het geloof in een goed resultaat was met nog enkele minuten spelen weg bij De Bataven, zodat de eindstand 4-2 in het voordeel van TVC ’28 was en hiermee goede zaken deed door in ieder geval De Bataven te passeren op de ranglijst.

Volgende week speelt TVC ’28 een uitwedstrijd tegen Tubantia in Hengelo.