Terechte overwinning Juventa’12 op Fleringen

Fleringen heeft zondag de competitiewedstrijd van Juventa’12 verloren. Na 90 minuten voetbal stond er een 2-1 eindstand in het voordeel van de Wierdenaren op het scorebord. Fleringen kwam nog wel op voorsprong door een treffer van Bram Meen maar moest in de tweede helft toch capituleren. Bij Fleringen stond Jasper Slaghekke in de aanval. Dit ging ten koste van Tim Stopel. De plek van Dries Koopman op het middenveld werd overgenomen door Gijs Koopman. Voor de rest dezelfde elf namen als vorige week tegen UD Weerselo.

Vanaf de eerste minuut was Juventa’12 de meest gevaarlijke ploeg. Juventa’12 kwam binnen de tien minuten al bijna op voorsprong maar Luk Scharphof teisterde de lat. Niet veel later kon Sebastiaan Bruns alleen op Maarten Oosterik af maar de doelman hield met een knappe reflex zijn doel schoon. Fleringen probeerde haar eigen vertrouwde spelletje te spelen maar had moeite om de weg richting het doel van Arjen Nijenhuis te vinden. Er werd gerust met een 0-0 stand.

Na rust was de eerste de beste kans voor Fleringen direct raak. Martijn Poppink werd diep gestuurd en vond met een mooie voorzet het hoofd van Bram Meen. De Fleringse nummer 9 twijfelde niet en kopte de bal hard achter Nijenhuis. Helaas kwam Juventa’12 niet veel later weer op gelijke hoogte. Joost van Brouwershaven was het eindstation van een aanval en trok de stand weer gelijk.

Fleringen werkte hard, legde veel energie in de wedstrijd maar was veelal niet bij machte om het Juventa’12 echt lastig te maken. Helemaal geen schande voor de jonge ploeg van Hielke aan de Stegge. Het team boekte de afgelopen weken een aantal fantastische resultaten en dat het vandaag een keer niet lukte vond niemand verwonderlijk. Een kwartier voor tijd maakte Sebastiaan Bruns de 2-1 en dit was eigenlijk gezien het spelbeeld wel terecht.

In de slotfase nam Fleringen nog bijna een punt mee uit Wierden. Een kiezelharde kopbal van Jeffrey Heithuis werd door Juventa-back Paul Dreijerink met pijn en moeite van de lijn gehaald. Dit was echter teveel van het goede geweest voor Fleringen. Komende zondag 15 december speelt Fleringen de laatste wedstrijd voor de winterstop. Er zal dan worden aangetreden in en tegen VV Oldenzaal, aanvang 14:00 uur.