Zwart Wit en Elko delen de punten

Na een spannende en enerverende wedstrijd bleken Zwart Wit en Elko aan elkaar gewaagd en bij een eindstand van 18-18 werd de wedstrijd afgefloten door de arbiter van dienst. Beide ploegen konden zich uiteindelijk neerleggen bij een puntendeling. Op voorhand hadden beide ploegen eenmaal gewonnen en eenmaal verloren. Zwart Wit begon sterk aan de wedstrijd en kon snel uitlopen naar een 4-0 voorsprong. Dit was voor Elko het signaal om een tandje erbij te doen en kon via een 4-2 tussenstand terugkomen in de wedstrijd. De Deldenaren hadden de gehele eerste helft overwicht, maar door veel dode spelmomenten, waar Elko dodelijk in was, bleven zij in het spoor van de zwartwitte formatie. Bij een 12-10 werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft stond er een herboren Elko in het veld. Ondanks dat zij minder kansen creëerden, schoot het percentage omhoog. Door wat opportunistisch te spelen, namen de bezoekers brutaal de voorsprong. De 15-17 was voor Zwart Wit het signaal om in de laatste tien minuten nog flink gas te geven. Bij een stand van 17-17 kwamen zij weer gelijk. Twee minuten voor het eindsignaal scoorden de bezoekers een belangrijke voorsprong. In de laatste minuut was het Stefan ter Keurs die met een afstandsschot de belangrijke 18-18 maakte. In de laatste minuut konden de Deldenaren nog spekkoper worden, maar met een afgekeurde goal en een gemiste strafworp, bleef de eindstand op 18-18 steken. Komende zaterdag staat de, altijd beladen, derby tegen het Hengelose HKC op het programma.