Sportlust Vroomshoop krijgt te weinig bij sc Overdinkel

De laatste wedstrijd voor de winterstop die op het programma stond voor Sportlust Vroomshoop was een uitwedstrijd bij Sportclub Overdinkel. Gezien de stand op de ranglijst een belangrijke confrontatie voor beide teams. Ondanks het veldoverwicht hielden de Vroomshoopers er uiteindelijk maar een puntje aan over.

Overdinkel kreeg in de eerste minuten van de wedstrijd na onoplettendheid in de defensie van Sportlust direct een uitgelezen mogelijkheid om op 1-0 te komen, echter was het doelman Frank Dubbink die na een 1 op 1 duel als winnaar uit de strijd kwam. Na dit moment was het Sportlust dat het initiatief pakte en ook de bovenliggende partij was gedurende de hele wedstrijd. Dennis Jozic dacht twee keer alleen op de keeper te af te kunnen lopen na een tweetal dieptepasses, ware het niet dat de assistent-scheidsrechter beide keren de vlag in de lucht stak en de scheidsrechter voor buitenspel floot.

Halverwege de 1e helft werd Tim Spoor diep gestuurd door een mooie pass van Allard Hankamp. Na een individuele actie had zijn schot echter te weinig venijn om doeltreffend te kunnen zijn. Verder werd er ondanks het veldoverwicht, op een aantal hachelijke momenten na geen echte grote kansen gecreëerd. Vaak ontbrak het aan de eindpass om tot grote kansen te komen. Hierdoor werd er gerust met 0-0.

De tweede helft ging verder zoals deze in eerste helft werd geëindigd, met een Sportlust dat op zoek ging naar de voorsprong. Deze kwam er na 5 minuten spelen in de tweede helft dan ook. Dennis Jozic wist alert te reageren op een slechte terugspeelbal en kon de bal langs de uitgekomen doelman punteren. In de fase hierna ging Sportlust opzoek naar de 0-2. Echter, net zoals in de eerste helft werden er geen grote kansen gecreëerd en ontbrak het vaak aan de eindpass. Overdinkel wist hier weinig tegen over te stellen.

Toch kregen zij uit het niets een reuze mogelijkheid, ware het niet dat doelman Dubbink wederom Sportlust wist te redden. Vijf minuten voor tijd dacht Overdinkel op gelijke hoogte te komen, ware het niet dat de spits van hen in buitenspel positie de bal binnen wist te tikken; buitenspel. Tot ieders verbazing besloot de leidsman de assistent van Sportlust wederom te laten staan en het doelpunt toch goed te keuren.

Een enorme domper en tevens een onterechte tussenstand gezien het spelbeeld. In de blessuretijd was het de ingevallen Bart Dogger die Sportlust uit een hoekschop van Stefhan de Vries nog bijna op een 1-2 voorsprong kon zetten. Helaas wist hij de bal net niet onder de lat te koppen.

Hiermee werd er geëindigd met een 1-1 uitslag. Een punt dat gezien het spelbeeld en een aantal merkwaardige beslissingen van de scheidsrechter toch veel te weinig was voor Sportlust.