Zwaar bevochten maar verdiende overwinning NKC’51

In de laatste wedstrijd van 2019 trad NKC’51 aan tegen koploper Heerenveen. Zij wisten al hun eerdere wedstrijden te winnen. Een op het oog zware avond voor NKC’51, maar na het zure verlies van vorige week tegen Drachten, was de ploeg van Gert Schorn getergd om zich te revancheren.

NKC’51 begon goed en tekende al snel voor de 1-0. Heerenveen antwoordde en zo ging het in de eerste fase van de wedstrijd gelijk op. NKC’51 wist telkens op voorsprong te komen, maar kwam pas voor het eerst op twee verschil bij 5-3. Dit was voor Heerenveen een teken om een tandje bij te schakelen en trok de stand weer gelijk, 5-5. Om en om werd er weer gescoord, waarnaar Heerenveen voor het eerst op voorsprong kwam bij 7-8. Even later maakten de Friezen ook de 7-9. Het restant van de eerste helft moest NKC’51 in de achtervolging. Heerenveen wist beter met de kansen om te gaan en had in een korte fase een hoog schotpercentage waardoor de ploeg uitliep naar een 13-17 voorsprong. Zowel NKC’51 als Heerenveen scoorden nog éénmaal voor rust, ruststand 14-18.

NKC’51 kwam scherp uit de kleedkamers en zorgde ervoor dat Heerenveen niet verder uit kon lopen. Na 16-20 kwam NKC’51 beter in haar spel en sloop langzaam maar zeker dichterbij. Binnen tien minuten maakte NKC’51 de aansluitingstreffer, 20-21. Heerenveen bleek echter een stugge tegenstander en liet NKC’51 niet zomaar gelijkmaken. Elke aansluitingstreffer werd gecounterd met een tegendoelpunt waardoor het verschil meerdere keren weer op twee werd gebracht in het voordeel van de Friezen. Uiteindelijk hield Heerenveen dit niet vol en kon NKC’51 door hard werken, onder aanvoering van Amy Ellenbroek uiteindelijk gelijkmaken, 24-24.

Voor het eerst in lange tijd kwam NKC’51 daarna weer op voorsprong, maar lang kon NKC’51 daar niet van genieten. In een spannende slotfase scoorde Heerenveen twee keer achter elkaar waardoor de achterstand weer werd omgebogen in een voorsprong, 25-26. NKC’51 liet het er niet bij zitten en toonde zoals eerder in de wedstrijd veerkracht. Na de gelijkmaker was het de sterk ingevallen Joyce Morsink die tekende voor de winnende treffer. Eindstand 27-26. Aanvoerster Amy Ellenbroek werd topscorer met maar liefst elf doelpunten. Een zwaarbevochten maar zeker verdiende overwinning voor NKC’51, dat nu op een gedeelde derde plaats staat in de Overgangsklasse A.