De Dinkel zwemmer Dennis Kamps verrast met zilver op 100 m rug

In Tilburg worden dit weekend de Open Nederlandse kampioenschappen gehouden. Dit is voor de zwemmers het hoogtepunt van het Nederlandse kortebaan seizoen en een groot deel van de nationale toppers komt aan de start in zwembad “De Drieburcht”, waar dit kampioenschap al voor de 5e keer wordt georganiseerd. Tot het deelnemersveld, met klinkende namen zoals Ranomi Kromowidjojo, Kim Busch, Kira Touissant, Arno Kamminga, Joeri Verlinden en Kyle Stolk, behoren ook de zwemmers van het KNZB-Opleidingscentrum Hengelo en van diverse Twentse clubs.

Op de eerste dag wisten de Twentse deelnemers een aantal uitstekende prestaties neer te zetten. Verrassend zwom Dennis Kamps (OC-De Dinkel) op de 100 m. rug bij de heren naar het zilver in 54,45, tevens een verbetering van zijn beste tijd. Op de 200 m. rug dames wisten Lieke Oude Lenferink (OC-WS Twente) en Ismay Lichtendonk (OC-Dedemsvaart AC) ook de A-finale te halen. Lieke werd daarin fraai 5e en verbeterde zich tot 2.13,55, terwijl Ismay in 2.16,58 bleef steken op de 8e plaats. Carlijn Hansté (OC-WS Twente) zwom naar de 5e plek in de B-finale in 2.19,83. Na zijn 4e plaats vorige week bij de Swim Cup (langebaan), moest Thomas de Lange (OC-De Dinkel) op de 50 m. school heren nu genoegen nemen met de 6e plaats in 27,96.

 

Meer Twents vuurwerk was er op de 100 m. school dames, waarop Lonne Dijkhuis en Madelijne Schothans (beiden De Dinkel) de A-finale wisten te halen en daarin uiteindelijk net naast het podium eindigden in uitstekende tijden: 1.08,37 (4e) en 1.08,58 (5e). Voor Anouk Knippers (De Dinkel) en Yvon Versteeg (ZPV de Veene) was er op deze afstand uiteindelijk een 3e en 4e plek in de B-finale in 1.11,88 en 1.12,47. Karst Boersma (De Dinkel) miste met zijn 9e plaats in de series nipt de A-finale op de 200 m. vrij heren, maar wist wel fraai de B-finale te winnen in zijn beste seizoenstijd van 1.51,68. Op de 4 x 100 m. wissel estafette heren wist de Dinkelploeg, bestaande uit Dennis Kamps, Thomas de Lange, Maquinho Vorst en Karst Boersma, ook een mooie finaleplaats te bemachtigen en eindigde in 3.41,92 als 5e van Nederland. Mayke van Tintelen (OZ&PC Oldenzaal) mocht de finale 100 m. school dames bij de Para-senioren zwemmen en eindigde verdienstelijk als 4e in 1.33,20.
Foto’s: Alfred van der Kraats

 

Newsoutside Sportverlichting