Dames Apollo 8 beginnen 2020 overtuigend met winst op Regio Zwolle

De dames van Apollo 8 zijn het nieuwe kalenderjaar goed begonnen. In Zwolle won het team van Thijs en Bart Oosting met 1-3 van Regio Zwolle Volleybal. In Zwolle moest Apollo 8 aantreden tegen de huidige nummer vijf van de competitie: Regio Zwolle Volleybal. In Borne was Apollo 8 eerder dit seizoen met 3-1 te sterk. De Bornse formatie ging sterk van start en nam in de eerste en tweede set de voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Met twee keer 16-25 werden de sets gewonnen. De thuisploeg wist nog even terug te komen met winst in de derde set (25-21), maar Apollo 8 herpakte zich en won eenvoudig de vierde set met 13-25. De Bornse eredivisionist komt daarmee op 26 punten uit 12 wedstrijden en staat daarmee op een keurige derde plek.

“Ja dit is natuurlijk een lekker begin van het nieuwe jaar’, zegt spelverdeelster Kim Klein Lankhorst. ‘We spelen in de eerste twee sets erg netjes, maar wisten dit in de derde set net niet vol te houden. Gelukkig waren we in de vierde set weer bij de les en maakten we het snel af’.

“Een keurige overwinning’, is de reactie van trainer Thijs Oosting na de wedstrijd. ‘Vooral in de eerste twee sets spelen we sterk. Veel servedruk en onze side-out was heel stabiel. In de derde set nam de servedruk wat af, ging Zwolle beter spelen, hadden we een aantal beslissingen tegen en maakten we zelf te veel fouten. Die optelsom maakte een 25-21 verlies. In de vierde set gaat ons niveau omhoog en weten we vooral blokkerend het verschil te maken. Met deze knappe overwinning op zak kijken we uit naar de komende weken”.

“Donderdag 9 januari spelen we thuis de volleybalderby tegen Set Up’65 en de zondag erop uit tegen Peelpush. Dat worden interessante ontmoetingen. Daarna maken we ons op voor twee thuiswedstrijden tegen de huidige landskampioen en bekerwinnaar Sliedrecht Sport. Op woensdag 15 januari de halve finale in het Nationale bekertoernooi en de zondag erop een reguliere competitiewedstrijd. We hopen op veel publiek en mooie volleybalsfeer”.

Wedstrijdoverzicht komende weken:
Donderdag 9 januari 20.00 uur sporthal De Veste in Borne: Apollo 8 – Set Up’65
Zondag 12 januari 15.30 uur sporthal De Korref in Meijel: Peelpush – Apollo 8
Woensdag 15 januari 19.30 uur sporthal De Veste in Borne (halve finale Nationale Beker): Apollo 8 – Sliedrecht sport
Zondag 19 januari 14.30 uur sporthal De Veste in Borne: Apollo 8 – Sliedrecht Sport

Foto’s: Rudy van ’t Rood

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer