Jolly Jumpers begint met verlies in de competitie en winst in de beker

Een vol programma voor de Jumpers afgelopen weekend. Na een korte winterstop moesten de roodhemden op zaterdag 4 januari weer aan de bak. Na een goede eerste seizoenshelft, waarin Jolly Jumpers als 4e de winterstop inging, begon Jolly Jumpers de 2e seizoenshelft met een wedstrijd tegen Dozy Den Helder in Sportcentrum De Vlaskoel.
De thuisclub begon niet scherp aan de wedstrijd. Het miste felheid en hardwerkende meiden op het veld. De thuisploeg kwam moeizaam in hun eigen spel en de afspraken werden niet altijd nageleefd. Hier maakte Den Helder goed gebruik van en kwam makkelijk tot scoren. De kleedkamer werd opgezocht met een 37-40 voorsprong voor de dames van Den Helder.
Jolly Jumpers kwam stukken beter de kleedkamer uit. Er werd harder geknokt en slimmer gespeeld. Het was wel duidelijk dat het een spannende 2e helft ging worden. De Tubbergse dames gaven weer te makkelijke scores weg, maar bleven wisten nu zelf wel te scoren. Het liep gelijk op, maar door blessures en foutenlast weet Den Helder de punten mee naar huis te nemen:  72-76 in eigen huis.
Tijd om te balen is er niet, want de volgende dag staat er weer een bekerwedstrijd gepland in Delft tegen DAS Delft. Het team uit Tubbergen begon fel aan de wedstrijd en pakte een aantal steals door een press-defense te spelen. Al snel werd het spel van de gasten minder en was duidelijk te zien dat de meiden al een wedstrijd in de benen hadden zitten. Er werd slordig gespeeld, waardoor DAS goed bij kon blijven gedurende de eerste helft. Ruststand: 29-33.
Jolly Jumpers begon sterker aan de tweede helft, waardoor zij wat uit konden lopen. Dit bleek van korte duur, makkelijke pogingen tot scoren werden gemist en er werd te veel balverlies geleden. De wedstrijd ging hierdoor gelijk op, maar Jolly Jumpers trok uiteindelijk met 63-70 aan het langste eind en bereikte de kwartfinale van de  beker. Volgend weekend speelt Jolly Jumpers weer een thuiswedstrijd. Op 11 januari om 18.30 uur, word er gespeeld tegen BC Utrecht Cangeroes in Sportcentrum De Vlaskoel in Tubbergen.