Dames Losser in de slotfase onderuit

De waterpolodames van Losser zijn afgelopen zaterdag in Borculo in de eindfase onderuitgegaan tegen BZC. De Berkellandse Zwem Combinatie, één van de 3 kampioenskandidaten, wist in de laatste minuut een 9-9 stand om te zetten naar een 11-9 overwinning.

Losser moest naast het ontbreken van Kaya Schurink het ook doen zonder Lindy Velthuis. Routinier Theresia Korfage werd aan de selectie toegevoegd. In open wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd, na de 0-1 opening van Losser was het de thuisploeg dat steeds de leiding nam. De afstand werd in het begin echter nooit groter dan 2 doelpunten. Halverwege de derde periode was het Losser dat de 7-7 scoorde. Vanaf dat moment was het steeds BZC dat met één goal de leiding nam, maar Losser kon dat steeds weer kon herstellen. In de laatste minuut werd dat stramien doorbroken. Nadat de thuisploeg met nog 35 seconden op de klok de 10-9 scoorde miste Losser in de eindfase nog een grote kans op de 10-10. In de contra daarop konden de Borculose dames de winst met 11-9 zeker stellen.
Coach Rudi Damhuis over de wedstrijd: “Onze midvoor werd dubbel uitgedekt, we hebben dat met goede afstandsschoten opgelost. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, over de inzet en spelopvatting was niet te klagen. Een goed keepende Claudia Nijhuis  was opnieuw één van de sterkhouders in het team”.

Periodestanden: 3-1, 3-3, 2-3 en 3-2. Doelpunten Losser: Theresia Korfage 4, Jetske Gielians 2, Susan Nijhuis en Jasmin Oddo.

Foto’s: archief ZC Losser