Zwart Wit verliest van degradatie concurrent Hellas’63

De korfballers van Zwart Wit hebben afgelopen zaterdag hun wedstrijd tegen directe concurrent Hellas ’63 uit Nunspeet niet in winst weten om te zetten. Met een 26-20 verlies, keerden zij huiswaarts. Hellas ’63 was een onbekende voor de Deldenaren, stonden twee punten lager op de ranglijst, maar qua scores bewezen zij geen gemakkelijke tegenstander te zijn.
De zwart-witte formatie was op enkele plaatsen gewijzigd, door blessures en studie verplichtingen, maar stuurde een representatief team het veld in, in de wetenschap dat zij bij winst goede zaken zou doen in de strijd tegen degradatie.

Hellas begon sterk en met veel energie aan de wedstrijd. In de openingsminuten lieten de Deldenaren zich volledig overlopen en keken dan ook direct tegen een 5-1 achterstand aan. Hierna herstelden zij zich enigszins en werd er de hele eerste helft over en weer gescoord. De doelpunten volgden zich in snel tempo op en bij rust stond er dan ook een 15-10 score, in het voordeel van de ploeg uit Nunspeet, op het bord.

Na rust een enigszins veranderd spelbeeld; Zwart Wit speelde met meer energie, werd iets geduldiger in de afronding en koos meer gericht voor een doelpoging. Hiermee verdween de onrust uit de eerste helft. Wel bleven individuele fouten afgestraft worden door Hellas en konden zij een 21-12 voorsprong nemen.
Zwart Wit schakelde een tandje bij en kon terugkomen tot 22-18, maar hierna besliste Hellas met twee treffers op rij het duel. Bij een stand van 26-20 werd er afgefloten door de arbiter van dienst. Komende week staat de wedstrijd tegen Elburg op het programma. Opnieuw een directe concurrent in de strijd tegen degradatie.
Actie foto: archief