WVC Volley Heren krijgt koude douche in Enschede

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen de studenten van Harambee op het programma. Dit was een uitgestelde wedstrijd vanuit de 1ste helft van de competitie en een mooie gelegenheid om punten te pakken. Harambee staat laatste in de competitie en het is altijd weer afwachten welk team er nu weer tegenover je staat. Vooraf was wel duidelijk dat we dit niet zouden winnen op basis van een brede selectie: WVC reisde met 6,5 man af richting Enschede, aangezien Wiljen Veldhuis last had van zijn elleboog. Ivar Wilgenburg ging mee vanuit het 2de.

De logische 6 personen zouden de wedstrijd beginnen: Eddy en Peter Oosterhuis op spel, Rik Buijse en Ivar Wilgenburg op midden en Hans Gelten en Ruben de Koeijer op buiten. Al snel werd duidelijk dat Harambee zeker geen slecht team heeft. Ze leunde stevig op hun buitenaanvallers en linkshandige diagonaal en ook de libero speelde een prima wedstrijd. Opdracht is wel duidelijk: pass ontregelen met servicedruk. Hoewel WVC daar direct 2 punten in slaagde, bleef dat het grootste manco van de wedstrijd. Harambee kreeg door de goede passing de ruimte om de aanvallers goed te bedienen en zich vast te bijten in de wedstrijd. Weinig energie bij WVC (volleybal op de automatische piloot) leverde Harambee setwinst op: 25-22

De tweede set startte bijzonder door wat scheidsrechterlijke dwalingen. WVC begon goed, nam een voorsprong van 8-11, maar dit had door deze bijzondere “tegenstand” ook rustig 4-16 kunnen zijn. Bijzonder genoeg verloren we, ondanks wat verhitte discussies met de scheidsrechter en een gele kaart voor Rik Buijse, niet de grip op de set en werd deze gewonnen: 22-25

Wedstrijd volledig in evenwicht, in sets en in punten. De derde belangrijke set breekt aan en ook daarin nam WVC het initiatief met een ruime 4-9 voorsprong. Deze voorsprong werd helaas weer verloren (9-10) maar WVC zat in een goed ritme en bleef vechten en scoren: 12-16. Prima zaken zo halverwege de set, totdat Peter Oosterhuis ongelukkig zijn enkel verzwikt. Al snel werd duidelijk dat hij niet verder kon, en moest Wiljen Veldhuis noodgedwongen door de eigenlijk veel te krappe selectie het veld in. Met een fitte Wiljen op diagonaal en een 1-5 systeem is niks mis, maar nu kon niet worden voorkomen dat Harambee het initiatief pakte en doordrukte. Aan het eind nog wat tegenstribbelen van WVC kon niet voorkomen dat hun lange buitenaanvaller, net als in set 1, wederom de set binnen sloeg: 25-23

Harambee rook bloed e n ging dat in de 4de set ook oogsten. WVC leek nog het meest op aangeslagen wild dat netjes in een hoekje is gedreven. Harambee bracht de pass perfect en kon zo alle aanvallende posities optimaal benutten (17-9). Bewonderenswaardig hoe WVC aan het einde van de set het toch nog spannend kon maken. Ingeleid door een servicereeks van Ruben de Koeijer werd punt na punt binnen gehaald (21-21). Helaas had Harambee ondanks de spanning de mogelijkheid om hun lange buitenaanvaller te benutten, en net als in set 1 en 3 maakte hij in de slotfase het verschil: 25-22

Een bittere pil, maar ook alle lof voor Harambee. Ze hebben gevochten, ze hebben verzorgd gespeeld en op de juiste momenten hun beste spel laten zien. Voor WVC zit er nu niks anders op dan een week herstellen van alle zichtbare en onzichtbare kwalen en klaarstomen voor de komende wedstrijd tegen Skopein Wivoc H1. Deze tegenstander, met oude bekende Gerald Mensen, staat momenteel 6de (1 plekje boven WVC). Wederom kans voor punten. De wedstrijd is om 17.00 uur in Winterswijk.