TVC ’28 neemt met tien man een punt mee uit Bemmel

Vandaag speelden de mannen van Michiel Mensink de eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen Bemmel. Na een goede voorbereiding op de 2e seizoenshelft was de vraag of TVC ‘28 deze lijn kon doortrekken. In de eerste helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Het was TVC ‘28 dat de beste mogelijkheden kreeg middels Okke Schepers met 2 afstandsschoten waarvan 1 op de paal. Bemmel kwam wel in de buurt van het doel van doelman Ruud Hesselink maar dit leverde geen echte mogelijkheden op.
In de 2e helft bleef het spelbeeld nagenoeg hetzelfde. Voor beide ploegen was het lastig voetballen op een druk bezet middenveld. Na een kwartier spelen werd Okke Schepers de diepte in gestuurd. Schepers en de keeper gingen beiden voor de bal. Okke probeerde middels een sliding de bal te raken en kwam hierbij ongelukkig in botsing met de keeper. Aangezien er twijfel was bij de scheidsrechter over zijn eigen waarneming gaf hij op advies van de grensrechter een rode kaart. Dit was bepalend voor het verdere verloop in de wedstrijd. Het was Bemmel dat massaal op zoek ging naar de 1-0.
Maar TVC ‘28 speelde strijdlustig en kreeg in de omschakeling ook mogelijkheden. Het was Bemmel dat in de 81e minuut de 1-0 maakt. Vanuit de voorzet vanaf rechts werd de bal via de binnenkant van de paal binnen gekopt. Hierna was het TVC ‘28 dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Eerst was het Jeffrey Huizinga gevaarlijk met een afstandsschot. Daarna was het Daan Geerts die in de 90e  minuut werd gevloerd in de 16 meter. Stefan Huiskes miste echter dit buitenkansje.
Waar iedereen dacht dat de wedstrijd nu gespeeld was kreeg TVC’28 nog een corner in de 93e minuut. Deze werd door Daan Geerts snel genomen en als een duveltje uit een doosje was het Maarten Booyink die krachtig via de voet van de tegenstander binnen kopte. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal en kon TVC ‘28 met een goed gevoel terug rijden naar Tubbergen.