Twentse zwemsuccessen tijdens ONMK kortebaan in Rotterdam

Afgelopen weekend werden in Rotterdam de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen zwemmen kortebaan gehouden. Bij masters wedstrijden wordt gezwommen in leeftijdsgroepen van 5 jaar; vanaf de categorie 20+ tot en met 90+ en bij kampioenschappen moet er aan kwalificatie-eisen zijn voldaan. Aan de wedstrijd in Rotterdam werd deelgenomen door totaal 1094 zwemmers van 181 clubs uit 16 verschillende landen (o.a. Australië en Rusland). Ook WS Twente (Borne/Hengelo), ZPV De Veene (Almelo/Wierden) en ZPC de Hof (Goor/Markelo) waren van de partij en kwamen tot goede prestaties.

Yvon Versteeg (ZPV de Veene) werd in haar leeftijdsgroep Nederlands kampioene op de 50, 100 en 200 m. school en wist ook de 100 m. wissel te winnen. Haar tijden op de 100 m. en 200 m. school (1.12,88 en 2.37,59) en 100 m. wissel (1.04,71) betekenden tevens een nieuw Nederlands Masters Record dames 25+. Op deze afstanden was ze in december j.l. ook actief bij de ONK in Tilburg en wist daarop fraai de B-finale te bereiken.

Nederlandse Masters records noteerde ook Frans van Enst (WS Twente). Bij de heren 80+ zwom hij records op de rugslag (50, 100 en 200 m.) en vrije slag (100, 200, 400 en 800 m.) uit de boeken. Bovendien wist hij maar liefst 13 medailles (9 x goud en 4 x zilver) te winnen. Clubgenote Antoinette Gilding-Tussaud won totaal 7 medailles (6 x goud en 1 x zilver).

Pieter Pickhardt (ZPC de Hof) werd in 2.24,15 Nederlands Masters kampioen op de 200 m. vlinder heren 35+. Hij won ook nog zilver op de 400 m. vrij (in 4.26,13) en brons op de 100 m. vlinder (in 1.04,89).
Succes was er voor De Veene, WS Twente en De Hof ook nog op de verschillende estafettenummers.

Van 7 tot en met 10 mei a.s. worden in het Pieter van den Hoogenbandstadion in Eindhoven de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen langebaan gehouden.