Vele overwinningen in thuisweekend voor Peatminers

Peatminers had een lekker druk weekend in de Stamper. Dit ging gelukkig gepaard met veel mooie resultaten.

Peatminers MU16 – Valley Bucketeers MU16-1: 82-61

Een soevereine overwinning voor de mannen onder 16 tegen de Nijverdallers. Vanaf de openingsscore had het team controle over de wedstrijd. Geen moment was er twijfel wie de wedstrijd ging winnen. Aanvallend brachten de spelverdelers rust en overzicht. Keer op keer werden de lange mannen van Peatminers goed in stelling gebracht. Die er vervolgens met sterke centermoves van dichtbij flink op los scoorden. Het team heerste onder de borden.
Maar dat was niet het enige. De mannen varieerden in hun aanval goed, zodat de tegenstander moeilijk grip kreeg op het spel van Peatminers.

Valley Bucketeers kon dicht bij het bord weinig uitrichten en zocht het antwoord met afstandsschoten. In de spaarzame momenten dat de schutters van de Nijverdalse club onder de druk van Peatminers uitkwamen mistten ze scherpte. Zo bouwden de jongens gestaag aan een gedegen overwinning. Met vier spelers in de dubbele cijfers en spelers die sterk van de bank kwamen werd de tegenstander op alle fronten afgetroefd.

Peatminers X14-1 – Batouwe X14-1: 79-49

De jongens uit Vriezenveen wisten dat ze deze wedstrijd, tegen de nummer laatst uit de poule, moesten kunnen winnen. Dat idee zorgde er waarschijnlijk voor dat ze deze wedstrijd behoorlijk onder hun kunnen speelden. Vooral in de verdediging was het veel te lief en slap. Hierdoor en dit bleven de coaches ook zeggen, maakten de jongens het zich er niet makkelijker mee. De tegenstander bleef maar aanvallen en er werden weinig ballen onderschept. Toch is het nooit echt spannend geworden.

Peatminers VU16-1 / Wyba VU18-1: 61-30

De dames begonnen de wedstrijd heel goed met de press en beëindigden de eerste helft met 33-11. In de 3e periode werd de tegenstander wat fysiek sterker en vielen er veel fouten aan beide kanten, maar de thuisclub liet zich daar niet in kennen en van de wijs brengen hield het hoofd koel met een mooi resultaat.