WVC Volley heren boekt onverwachte maar verdiende overwinning bij Wivoc

Zaterdag speelde Weghorst Makelaardij WVC Volley heren in Winterswijk tegen Skopein Wivoc. De selectie was alles behalve geruststellend: Wiljen Veldhuis is geblesseerd, Ruben de Koeijer en Daniel Brouwer konden niet mee. Met exact 6 man (Arnold Hilberink en Mart Wassink vormden welkome aanvulling vanuit H2) en een half geblesseerde Peter Oosterhuis (enkel) was de doelstelling vooraf: het halen van het einde van de wedstrijd. Skopein Wivoc speelt een grillige competitie, waarbij een ijzersterk begin werd gevolgd door een slechte periode. Top-aanvaller bij Wivoc is oude bekende Gerald Mensen.

Set 1 begon met Eddy en Peter Oosterhuis op spel/dia, Rik Buijse en Arnold Hilberink op mid en Hans Gelten en Mart Wassink op buiten. Deze zeer verrassende opstelling zou door gelegenheidscoach Wiljen Veldhuis de komende 4 sets niet meer worden veranderd… Toen na 3 punten ook Eddy Oosterhuis vroeg of er iemand roze pilletjes meehad vanwege zijn rug, leek het pleit voor WVC beslecht. Wivoc speelde zijn eigen spelletje, leunde op de juiste momenten op de aanvallende kwaliteiten van Gerald en WVC kwam er simpelweg niet aan te pas: 25-19.

Set 2 begon met een meester set van de coach: 1 plekje terug draaien….of was het nou vooruit, Eddy? Hoe dan ook, er werd lekker begonnen met een 2-6 voorsprong en dat leek iets met het team te doen. Rik Buijse begon 3-meters te slaan alsof hij aan het net stond, Mart liet na een twijfelachtig begin zien dat ie goed op dit niveau mee kan komen, Eddy en Peter Oosterhuis verdeelden het spel briljant ondanks de kwaaltjes en pijntjes en Hans Gelten en Arnold Hilberink heerste in de passing. De gepakte voorsprong werd eigenlijk nooit echt minder en met geconcentreerd en degelijk spel werd zowaar de 2de set gepakt: 21-25.

Set 3 begon met dezelfde 6 personen en weer een plekje door gedraaid. Rik Buijse werd wel aan het werk gezet aangezien de ijverige 2de scheidsrechter het opstellingsbriefje van set 1 inmiddels had verscheurd. Op dezelfde manier doorgaan en proberen nog meer druk op Wivoc te zetten. Dat lukte goed en ondanks dat de scores niet onderdeden voor elkaar, lag het initiatief bij WVC. Wivoc kreeg het passend niet meer voor elkaar, en kon daardoor ook Gerald niet meer lekker in stelling brengen. Maar vooral de degelijkheid en vertrouwen bij WVC was gegroeid en tegen het einde van de set was er wederom een verschil gemaakt: 19-25.

Set 4 werd net als in de sets 2 en 3 met zelfde spelers begonnen. Doorzetten en het harde werken en goede spel belonen met belangrijke punten. De set begon wat twijfelachtig met 3 dubieuze beslissingen van de toch prima fluitende scheidsrechters. Even leek WVC zichzelf weer te verliezen, maar naar wat tegeltjes-wijsheid van Wiljen Veldhuis (“Mannen, we zijn erg goed in zeuren, maar we worden er niet beter van”) verslapte het spel niet. Lang bleef het spannend maar toen Peter Oosterhuis bij 19-19 een serie van 4 maakte, was het beslist: 21-25

Een heerlijke, verdiende maar ook onverwachte en waardevolle overwinning. Dit brengt WVC weer dichterbij de 6de plek, die met nog een wedstrijd tegoed binnen bereik is. Vrijdag 21 februari is de volgende wedstrijd, thuis in Wierden tegen nummer 3 Vips Bardot. De wedstrijd begint om 21.15 uur.