Gramsbergen en LTC delen de punten

De verwachtingen van de wedstrijd tussen Gramsbergen en LTC waren hoog gespannen, maar er was meer sprake van hard werken dan van goed voetbal. Niet verliezen was het motto ondanks de vele kansen aan beide zijden en dat leverde een spannende wedstrijd op. Gramsbergen was de eerste 20 minuten de bovenliggende partij en kon naar hartelust aanvallen via de vleugels en opkomende backs. De voorzetten leverden het nodige gevaar op en het was Roy Seinen die keeper Jelle Van der Veen in de 4e en 13e minuut op zijn weg vond.

Gramsbergen voerde de druk nog meer op en in de 16e minuut had weer Roy Seinen na een goede aanval de openingstreffer op zijn schoen, maar weer was het de LTC goalie die winnaar was. LTC paste de tactiek iets aan door zich wat verder te laten inzakken om zodoende minder ruimte weg te geven. Gramsbergen blijft de vleugel spitsen zoeken, maar LTC heeft nu door compacter te spelen wat meer grip op de wedstrijd en elimineert hiermee vroegtijdig het gevaar. Met lange ballen naar voren probeert LTC aan te vallen en dat resulteert in de 28e minuut eigenlijk in de eerste grote kans voor LTC. Scheidsrechter Hassink negeert hieraan vooraf het vlagsignaal voor buitenspel waardoor er een paar hachelijke momenten voor het doel van Jur Kosters ontstaan maar die gelukkig eindigen in een corner.

Maar dit geluk is in de 31e minuut wel aan de zijde van LTC. Na een dieptebal glipt Imre de Jonge door de verdediging van Gramsbergen. Het lijkt erop dat de uitlopende keeper Jur Kosters eerder bij de bal is en deze weg kan trappen. Door het hobbelige veld wordt de bal maar deels geraakt en blijft de Jonge in balbezit en kan zomaar richting het verlaten doel voor de 0-1. Een gevoelige tik zou je denken, maar daar dacht Gramsbergen toch anders over en reageert daarop in de 34e minuut met een schot van Roy Seinen en daaruit vloeiend een kopbal van David Houtman. Maar zoals de gehele wedstrijd zou blijken was keeper van der Veen van LTC de grote sta in de weg.

Gramsbergen probeerde het spelletje in de tweede helft van de eerste 20 minuten weer op te pakken en dat had in de 46e minuut bijna de gelijkmaker opgeleverd, maar ook de kopbal van Houtman was met een fantastische redding een prooi voor de LTC keeper. Beide ploegen konden blijkbaar niet in hun eigen spel komen waardoor veelvuldig de lange bal richting spitsen ging om maar te hopen dat deze een keer goed viel. Na al een paar keer applaus te hebben ontvangen voor wat onbegrijpelijke beslissingen had scheidsrechter Hassink de bal in de 51e minuut op de stip moeten leggen ten gunste van Gramsbergen. Het talrijke publiek inclusief de 22 spelers zagen een duidelijke handsbal in het strafschopgebied van LTC, maar de leidsman blijkbaar niet helaas. Roy Seinen deed in de 52e minuut nog weer van zich spreken met een snoeihard schot, maar deze werd door Van der Veen over de lat getikt.

Ook Sander Ter wijlen maakte in de 84e minuut kennis met de sta in de weg, ook zijn schot na een goede aanval trof geen doel. Gramsbergen bleef de ballen in het slot offensief naar voren pompen en dat pakte in de 86e minuut eindelijk een keer goed uit. Een voorzet van Stef Schuurman valt in het strafschopgebied zomaar voor de voeten van de vrijstaande Rutger Dijk. Oog in oog met de aan de grond genagelde keeper van LTC schuift Dijk de bal in de verste hoek voor de verdiende 1-1. Het vervolg en de blessuretijd blijft spannend en is het aan keeper Jur Kosters die met een paar fantastische reddingen zijn doel schoon houdt dat LTC er niet alsnog met de buit van door gaat.