Koploper Mid-Fryslân opnieuw te sterk voor NKC’51

Zaterdag speelde NKC’51 de eerste returnwedstrijd van de zaalcompetitie tegen de nog ongeslagen koploper Mid-Fryslân. De eerste ontmoeting met de Friezen werd kansloos verloren. De ploeg van Gert Schorn ging daarom met een duidelijk besproken tactiek de wedstrijd in, dit wierp vooral in de eerste helft zijn vruchten af.

NKC’51 wist Mid-Fryslân in de beginfase van scoren af te houden. Met goed aanvalsspel kwamen de Nijverdallers op een 0-2 voorsprong. Even later kwam ook Mid-Fryslân voor het eerst op het scorebord, 1-2. NKC’51 zette de Friezen daarna weer op twee doelpunten verschil door een strafworp, 1-3. Even leek Mid-Fryslân volledig terug te komen in de wedstrijd bij 3-3, maar het was opnieuw NKC’51 dat een gat sloeg en driemaal achtereen scoorde, 3-6. In deze fase moest Thijs Staarman gedwongen naar de kant met een blessure, waardoor Daniël Ding in het veld kwam en een zeer sterke invalbeurt maakte gezien de hele wedstrijd.

NKC’51 kon de voorsprong niet vasthouden en kwam bij 8-7 voor het eerst in de wedstrijd op achterstand. Echter maakte dit wat los bij NKC’51 en er werd weer met scherpte gespeeld. De achterstand werd omgebogen in een voorsprong bij 9-10. Tot kon NKC’51 niet voorkomen dat het met een achterstand de rust in ging. In de laatste seconde van de eerste helft was het Mid-Fryslân dat met een minimale voorsprong de rust in ging, 11-10.

Al weken kampt NKC’51 met het spelen van een mindere tweede helft en werden in de eerste minuten vaak daarvan de wedstrijden beslist in het nadeel van de Nijverdalse ploeg. Nu kon NKC’51 de eerste minuten nog goed meekomen met de koploper tot 12-12. NKC’51 maakte bij 14-12 nog de aansluitingstreffer (14-13), maar daarna stokte het wederom bij NKC’51. Voor lange tijd stond de teller op dertien, Mid-Fryslân kon daardoor de voorsprong rustig uitbouwen. Tien minuten lang werd er niet gescoord door NKC’51 en in deze fase besliste Mid-Fryslân definitief de wedstrijd, 21-13. In het restant van de wedstrijd scoorden beide ploegen om en om, maar het gat was te groot voor NKC’51 om nog dichterbij te komen. Eindstand 28-19.