Ruim verlies Mariënberg bij koploper De Esch

Het was zaterdag van meet af aan duidelijk dat De Esch volop druk zou gaan zetten. Mariënberg zakte wat in en Dani van der Veen viel heel snel uit. Toen hij naar de kleedkamer werd afgevoerd scoorde De Esch uit een corner na 10 min. al de openingstreffer. Daarna verliep de 1e helft vrij rustig. De Esch zette wel aan maar was in de slotfase slordig. Dat gold ook voor Mariënberg.

De 2e helft was een stuk enerverender. Ook nu zette De Esch gelijk druk. In minuut 53 waren ze dichtbij de 2-0. Maar Thijs Altena en de lat zorgden ervoor dat het bij 1-0 bleef. En toen de 63e minuut. Een vrije trap in het 16 m. gebied. Een mooie gelegenheid om de 1-1 binnen te knallen. Alleen was het een indirecte vrije trap waar ook zeker op geattendeerd werd in het veld. Tóch werd er in één keer geschoten, in de muur, wat frustratie van Mariënberg kant en in counter scoorde De Esch de 2-0.

Daarna moest Mariënberg komen. Er werden zoals vaker voldoende kansen gecreëerd maar ze gingen er gewoon niet in. Achterin speelde Michael Zweers een dijk van een wedstrijd en haalde vele counters van De Esch eruit. Maar helaas, na verloop van tijd scoorde de Esch de 3-0. Daarna werd er nog meer risico genomen. Vele kansen werden gecreëerd en Kevin Bolks scoorde op een mooie pass van Bertin Veurink in de 78e minuut de 3-1. Daarna kreeg André Plaggenmars zelfs 2 grote kansen om er weer een wedstrijd van te maken ! Maar helaas, de acties en de voorbereiding gingen prima, alleen het laatste zetje ontbrak.

Het is frustrerend, uiteraard voor de spitsen zelf ! Dat De Esch nog de 4-1 maakt uit de counter was uiteindelijk te begrijpen. De ruimtes werden te groot. Uiteindelijk was de winst verdiend voor de Esch.