Amicitia 1 en 2 pakken de volle winst in Dronten

Spektakel en degradatiekraker, dat waren voorafgaand de kwalificaties die ASVD gebruikte om de wedstrijd tegen Amicitia aan te kondigen. De winnaar zou goede zaken doen in de strijd om handhaving in de Overgangsklasse. Voor de Vriezenveense formatie verloopt het zaalseizoen niet bepaald florissant. Veel uitvallers, blessures en ziektegevallen komen voorbij en teisteren elke week opnieuw de technische staf om een passende oplossing te bedenken voor een volwaardige selectie. Deze keer zelfs met de dankbare inzet van voormalige (selectie)spelers. Alles voor het gezamenlijke en ultieme doel: handhaving bereiken.

Zowel Amicitia 1 als Amicitia 2 speelden hun wedstrijd tegen ASVD. De reserves mochten eerst aan de bak en gaven meteen al de intenties weer waarmee de Vriezenveners naar Dronten waren gekomen. De wedstrijd ASVD 2 – Amicitia 2 eindigde in een duidelijke 10-18 (rust 3-9) overwinning. Daarmee was de Twenterandse toon van de avond gezet.

Aansluitend mochten de beide eerste teams de arena betreden. De sporthal was inmiddels flink gevuld en alle supporters zaten klaar voor het beloofde spektakel. Het was ASVD dat het initiatief nam. De Drontenaren schoten met scherp en halverwege de eerste helft keek Amicitia tegen een terechte 8-4 achterstand aan. De Vriezenveners moesten het onderste uit de spreekwoordelijke kan halen om de achterstand goed te maken. Hard werken leidde niet alleen naar de gelijkmaker (10-10) maar brachten ook nog het vermogen om alvast een mentaal tikje voor de tweede helft uit te delen. Ruststand 10-11.

Amicitia speelde in de slotfase van het eerste bedrijf beter. Het verzuimde alleen dat in meer doelpunten uit te drukken. Volgens een kritische trainer/coach Patrick Hage moest dat slimmer en effectiever worden uitgespeeld. Nog meer vertrouwen hebben in jezelf en een resultaat afdwingen dat niet alleen gewenst maar vooral ook hoognodig bleek.

Na rust stond de druk er voor beide ploegen vol op. In de eerste vijf minuten was het verschil beperkt (12-13) maar Amicitia nam het initiatief over en liep uit naar 12-17. Door het sterkere veldspel van de oranjekragen werden rebounds vaker gewonnen en verzilverden ook de uitblinkende dames vaker hun scoringskansen (15-20). ASVD verspeelde steeds meer doelpogingen en probeerde met enkele wisselspelers het tij nog te keren. Dat lukte gedeeltelijk (18-21) maar Amicitia liet niet meer los. Het kwam in een flow terecht en liep uit naar een comfortabele 18-26. In de slotminuten scoorden beide teams elk nog twee keer. Eindstand 20-28.

Het korfballeven ziet er weer geheel anders uit na een overwinning getuige de vele positieve reacties na afloop. De oranjekragen klimmen met dit resultaat naar een zesde plaats in de poule, weliswaar nog in punten gelijk met Wit-Blauw dat in Kampen een knappe overwinning behaalde op DOS Westbroek. De eerstvolgende competitiewedstrijd speelt Amicitia vanwege de voorjaarsvakantie pas op zaterdag 29 februari (14:50 uur) tegen OWK in Leek (Gr).