Heren VZ&PC in spannende eindfase overeind gebleven

Met slechts 2 wissels door ziekte en blessure zijn de waterpolo mannen na een zeer spannende laatste periode overeind gebleven tegen NDD uit Doetinchem. Beide ploeggen staan op de ranglijst op gelijke hoogte en nog niet op veilige afstand van de degradatie zone.
Bij de uitwedstrijd gaf VZ&PC nog een 5-8 voorsprong uit handen en in veel opzichten leek het ook nu te gaan. Met een 4-2  voorsprong  na de eerste periode wist de ploeg ook in de tweede de Doetinchemmers op afstand te houden met  name W,Ruiter uit heren 2 was op schot ,wel bleef NDD in de buurt en kon voor einde tweede periode de aansluiting maken door een snelle break.
In de derde periode .leek VZ&PC  de zaakjes op orde te hebben na scores  van Spit en Bloemhof 9-6 en een goede redding van keeper Sanderman kon de vriezenveense ploeg nog een 9-7 voorsprong vast houden voor de .laatste periode. Lukte het in de uitwedstrijd niet om met 3 doelpunten voor de wedstrijd met winst uit te spelen nu moesten 2 doelpunten genoeg zijn om tot winst te komen. Een onverwacht gegeven vrijebal tegen stelde NDD in staat om de aansluiting te maken , een fast break goed afgerond door Spit 10-8 gaf VZ&PC  weer lucht .
Na een goed verdedigde ondertal zorgde knoeiwerk NDD weer in staat om aan te sluiten 10-9. Een grote kans om uit te lopen lukte niet en even later kreeg NDD een uitgelezen kans om  naast VZ&PC te komen door een gegeven strafworp.Gelukkig voor de Vriezenveense ploeg ging de strafworp over en kon men een een zwaar  bevochten zege over de streep trekken 10-9. W. Ruiter en K. Spit waren met 3 scores het meest succesvol.
Komende zaterdag reist VZ&PC naar het laaggeplaatste Dragor in Drachten en kan men bij eventueel winst, zich een stuk veiliger voelen.
Foto archief.
Newsoutside Sportverlichting