TOP pakt belangrijk punt bij Emmeloord

Afgelopen weekend stond er voor TOP een uitwedstrijd tegen Emmeloord op het programma. Deze ploeg draait mee in de middenmoot en versloeg TOP in de heenwedstrijd met 12-24. TOP hoopt de goede flow van de afgelopen wedstrijden door te kunnen zetten en zal ondanks de ruime nederlaag eerder dit seizoen hopen op een stunt Emmeloord.

De wedstrijd begon in een hoog tempo. TOP scoorde snel twee keer, direct gevolgd door twee scores aan de kant van Emmeloord. Gedurende het begin van de wedstrijd herhaalde dit beeld zich opnieuw, TOP kwam op 2-4, 4-4, 4-6 en bij 8-6 wist Emmeloord de rollen even om te draaien. Emmeloord wist het verschil zelfs even op 3 te zetten, dit duurde echter niet lang en TOP wist het verschil weer naar één doelpunt te brengen. Beide ploegen scoorde nog een aantal keer en de ruststand in een vermakelijke en doelpuntrijke eerste helft bedroeg 13-12.

In de 2de helft zakte het tempo behoorlijk, daarnaast verdedigden beide ploegen aanzienlijk beter dan in de 1ste helft. Wel bleef de wedstrijd gelijk opgaan. Emmeloord wist de voorsprong te behouden tot 16-15, daarna scoorde TOP 2 scores op rij om weer op voorsprong te komen. Een strafworp op 16-18 werd gemist en hierna wist Emmeloord weer op voorsprong te komen 18-17. Emmeloord wist deze voorsprong vast te houden tot 20-19, maar miste in de slotminuten enkele grote kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, dit gebeurde niet en TOP ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze gelijkmaker viel een paar secondes voor tijd uit een discutabel gegeven strafworp. De goed leidende scheidsrechter floot af bij een 20-20 eindstand.

Voor TOP een belangrijk punt in de strijd tegen handhaving. Het verlaat hierdoor de gevarenzone en is terug te vinden op plek 6. Komende twee weken staat er geen korfbal op het programma. Eerstvolgende wedstrijd is op 29 februari tegen hoogvlieger DTS uit Surhuisterveen. Aanvang van deze wedstrijd bedraagt 15:20 uur.