Voetbalkraker in Wierden: SVZW ontvangt koploper DFS

Zaterdag staat de topper in de 1e klasse D op het programma. Nummer 1, sv DFS, komt naar Wierden voor de wedstrijd tegen de nummer 2, SVZW. Sportvereniging Door Fusie Sterk Opheusden is de trotse koploper in de 1e klasse D. Al vanaf het begin van de competitie draait DFS bovenin mee in de competitie. De 1e periode titel ging nog naar SVZW, ondanks de 3-1 nederlaag die SVZW leed in Opheusden. DFS verloor in de 1e periode thuis van Bennekom en speelde gelijk tegen DTS. Doordat gelijke spel behaalde DFS twee punten minder dan SVZW en werd zo tweede in de 1e periode.

DFS ging steeds beter voetballen en speelde hierna nog maar 1 keer gelijk; op 23 november kwam DFS in Doetinchem niet verder dan 1-1 tegen DCZ’68. Op papier is de voorsprong op SVZW 1 punt, maar dat komt omdat DFS 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. De wedstrijd tegen SDV Barneveld werd na 67 minuten gestaakt, opdat moment stond DFS met 2-1 voor. DFS kan bij winst in Wierden dus uitstekende zaken doen op de ranglijst. In Wierden kunnen de mannen van trainer Arno Arts (foto), oud profvoetballer, laten zien dat ze terecht boven aan staan. En topscoorder Cedric Badjeck zal ook graag in deze wedstrijd willen laten zien dat hij makkelijk scoort. Afgelopen zaterdag won DFS thuis met 1-0 van Hierden.

SVZW staat voor een mooie uitdaging. Lukt het om de spanning in de competitie te behouden? Wint DFS deze wedstrijd in Wierden, en ook de inhaalwedstrijd tegen SDV Barneveld dan is de voorsprong op SVZW opgelopen tot 7 punten. Er staan na deze wedstrijd nog 10 competitie wedstrijden op het programma. Er is dus zaterdag na de wedstrijd nog niets beslist, maar 7 punten is toch een aanzienlijk gat. In de wedstrijd in Opheusden was DFS duidelijk de betere van de twee. Trainer Philip Agteres zei na deze wedstrijd: dit is voor mij kampioenskandidaat nummer 1. In het verdere verloop van de competitie kunnen we maar één ding zeggen : Philip Agteres had groot gelijk met deze constatering. Het is in elk geval in historisch opzicht al een bijzondere wedstrijd.

DFS speelde nog nooit eerder een wedstrijd in Wierden tegen SVZW. Beide ploegen spelen met de dezelfde doelstelling dit seizoen; promoveren naar de hoofdklasse. SVZW scoort wel vaker dan de opponent uit Opheusden. Maar de bezoekers hebben minder tegendoelpunten. Het lijkt op voorhand een mooie wedstrijd te worden tussen deze twee teams. SVZW heeft last van blessure perikelen, dus het is even afwachten welke spelers er zaterdag beschikbaar zijn. De wel fitte spelers gaan er alles aan doen om de punten in Wierden te houden. De wedstrijd begint om 14:45 uur op sportpark “Het Lage Veld”.

Newsoutside Sportverlichting