SVZW na strafschoppen door naar laatste 16 in de beker

Zaterdag stonden Go Ahead Kampen en SVZW opnieuw tegenover elkaar in Kampen dit seizoen. Inzet dit keer was een plek bij de laatste 16 in het district bekertoernooi. Onder slechte weersomstandigheden, veel wind en harde regenbuien, werd om 15:00 uur aftrapt voor deze wedstrijd. SVZW kende een vliegende start, want na 23 minuten stond er al een 0-3 voorsprong op het scorebord. De strijd gestreden daar leek het op. Maar zo was het niet. In de 37e minuut scoorde Go Ahead heel vlak achter elkaar 2 keer. SVZW wist toen dat ze alle zeilen moesten bijzetten om de volgende ronde te halen. Vlak voor rust ging Jesper Middelkamp alleen op het Go Ahead Kampen doel af, maar het lukte hem niet om te scoren. Doorweekt zochten de 22 spelers de kleedkamer op.

In de 2e helft had SVZW de wind mee. Maar dat leek niet echt een voordeel. Go Ahead Kampen ging van de aftrap fanatiek in de aanval. Een paar kansen werden om zeep geholpen, maar in de 59e minuut was daar de gelijkmaker. De 3-3 stond op het scorebord. Go Ahead ging er nu helemaal voor. En die strijdlust werd beloont, want in de 72e minuut werd de vierde goal gemaakt door Wilbert Wessels. Nu was het dus zaak voor Go Ahead om deze voorsprong over de streep te trekken. SVZW had nog ruim een kwartier om in elk geval gelijk te maken. Er kwamen ook wel kansen, maar tegelijkertijd was er ook het gevaar dat Go Ahead zou gaan scoren uit een counter. Uiteindelijk was het Frank Smit die in de 88e minuut voor de 4-4 zorgde. Dat was tevens de eindstand van de wedstrijd.

Hierna werd meteen begonnen met de penalty serie die voor de beslissing moest zorgen. Ook de penalty serie was zenuw slopend. SVZW mocht beginnen aan de serie. De eerst strafschop werd overgeschoten, en dus waren op dat moment de beste papieren in handen van Go Ahead. In de beker staat Bram Dwars (foto) in het doel bij SVZW. Hij kreeg de kans zich te onderscheiden. Hij wist namelijk twee strafschoppen van Go Ahead te stoppen. De vierde en de achtste strafschop waren een prooi voor Bram. En zo ging SVZW toch door naar de laatste 16. Daarin moet SVZW aantreden tegen zondag hoofdklasse RKZVC uit Zieuwent. De wedstrijd zal worden gespeeld in Wierden.

88. 4-4 Frank Smit

Straf schoppen serie; Beide teams hebben 8 strafschoppen genomen.

SVZW mist 1 strafschop, over geschoten. Go Ahead Kampen zag dat er 2 strafschoppen werden gestopt door Bram Dwars.