Verdienstelijke en noodzakelijke overwinning Amicitia

Na twee weken zonder competitieverplichting reisde Amicitia af naar Leek voor de wedstrijd tegen OWK. De thuiswedstrijd in Vriezenveen werd afgelopen december nipt (21-23) gewonnen door de Groningers. De strijd om handhaving is voor de Toyota Drent formatie inmiddels in een beslissende fase terecht gekomen.

De druk bij Amicitia stond er flink op. Alleen winst zou nieuwe kansen brengen. OWK is een lastige tegenstander die altijd de nadruk legt op intensief verdedigen waarmee het de tegenstander in een moeilijke positie brengt. Amicitia was gewaarschuwd en liet ook vorig zaalseizoen al blijken dat een goed resultaat in Leek niet onmogelijk is.

De ploeg uit Vriezenveen begon goed en na tien minuten spelen stond het op een 2-4 voorsprong. Direct daarna scoorde OWK zeven keer achter elkaar (9-4) en brak voor Amicitia een moeilijke fase aan waarin het vooral onzorgvuldig speelde. Toch herpakte het team van coach Patrick Hage zich enigszins en kwam het terug tot 9-7. Er ontstond een pittige wedstrijd en mede dankzij ingrijpen van het arbitrale duo bleef het een faire ontmoeting. Bij rust stond het 11-8.

Elkaar zorgvuldiger de bal toespelen, kansen beter benutten en nog meer vertrouwen putten uit de eigen kwaliteiten en die opdracht kreeg direct aan het begin van de tweede helft vorm. Onder aanvoering van invaller Herm Voerknecht (foto) zorgden vijf doelpunten op rij binnen vijf minuten er voor dat Amicitia aan de goede kant van de score kwam (11-13).

Alles lag weer open en OWK probeerde aan te haken (15-16). Opvallend was dat het strakke verdedigen bij de Groningers verdween, iets dat kennelijk veel energie kost en bovendien verminderde het scorende vermogen. Amicitia vergrootte de voorsprong naar 15-18 en speelde slim de resterende tijd uit. OWK kwam vlak voor tijd nog terug maar kon niet voorkomen dat de punten uiteindelijk mee terug gingen naar Vriezenveen. Eindstand 17-19.

Een verdienstelijke en zeer noodzakelijke overwinning voor Amicitia dat zich hiermee nestelt in de strijd naar boven in de poule. Het staat nu op een zesde plaats, in punten gelijk met Wit-Blauw en AVO die beide deze maand nog een wedstrijd spelen tegen Amicitia. Komende zaterdag is De Meeuwen uit Putten de eerstvolgende tegenstander voor Amicitia in sporthal De Stamper in Vriezenveen (aanvang 19:45 uur).