Gramsbergen thuis onderuit tegen DZOH

De grote vraag na afloop van de wedstrijd van Gramsbergen tegen DZOH was hoe het mogelijk is dat een team dat voor de winterstop goed voetbal liet zien nu zo dwalende is. Daar zijn vele meningen over, maar de oplossing ligt toch echt bij de spelers zelf de komende wedstrijden. Deze zullen moeten laten zien dat het anders moet en beter kan. Overigens viel er niets af te dingen op de verdiende 4-0 zege van de ploeg uit Emmen.

Zonder de vaste steunpilaren Kelvin Jager en Gerwin Reinders (beide wel op de bank) begon Gramsbergen vol goede bedoelingen aan de wedstrijd. Al in de 4e minuut kwam het eerste waarschuwingsschot van de zijde van DZOH, maar deze ging net voorlangs het doel. In de 10e minuut was het wel raak en was het Tim Aasman die een bal achter de verdediging van Gramsbergen goed controleert om vervolgens doelman Jur Kosters onhoudbaar te passeren. Nog steeds met de beste bedoelingen maar de 0-1 achterstand is voor Gramsbergen wel even een domper die overwonnen moet worden.

Na deze vroege achterstand zou je denken dat er wat meer felheid in de thuisploeg zou komen, maar het blijft een matte vlakke vertoning met veel balverlies en onnauwkeurige passing. DZOH laat het op zich afkomen en wacht op de kans om toe te slaan. Dit gebeurt al bijna in de 26e minuut, maar de scrimmage in het strafschopgebied wordt door Gramsbergen maar ternauwernood overleeft. Balverlies in de 34e minuut op het middenveld staat aan de basis van de tweede treffer voor DZOH. De op rechts opstomende Farid Boughaleb komt daardoor in balbezit en kan zo richting het doel van Gramsbergen lopen. Beheerst schiet hij de bal binnen voor de 0-2. Gramsbergen zit gedurende de eerste helft geen moment in de wedstrijd en kan aanvallend geen enkele vuist maken. De spaarzame aanvallen stranden op keeper Nick Schepers of komen niet verder dan de 16 meterlijn.

Na rust de een wissel aan Gramsberger zijde en komt Kelvin Jager voor Marijn Gaasbeek in het veld. Meer druk naar voren zou je denken, maar Jager neemt eigenlijk gewoon een plaats in de achterste linie in en dat doet de wenkbrauwen van de trouwe supporters even fronzen. Optisch gezien is het Gramsbergen die aanvalt, maar de verdediging van DZOH geeft geen krimp. DZOH loert gewoon op de volgende kans.

De sluwheid van DZOH wordt wel uitbetaald en dat leverde in de 68e minuut de 0-3 op. Hoe is moeilijk te beschrijven, maar Marvin van der Meer staat zomaar ineens helemaal vrij voor de keeper en schiet de bal binnen. In de 86e minuut strooit DZOH nog meer zout in de wonde door prima een voorzet op maat af te ronden. Doelpuntenmaker is Ischa Langeland die de eindstand op 0-4 brengt.