Krekkers dames wint overtuigend van Wevo

Krekkers dames had drie vrije zaterdagen in verband met de voorjaarsvakantie en carnaval. Het team van Gertjan Ter Harmsel was klaar voor de strijd tegen de nummer 2 van de Eerste Divisie A, Wevo. Krekkers staat op de derde plek. Het beloofde een spannende strijd te worden. De eerste set keek Krekkers binnen no time tegen een 0-7 achterstand aan. Niks lukte en alle zeilen moesten worden bijgezet. Maar door een goede serve serie werd het verschil iets kleiner (6-9). Er werd keihard gewerkt voor elk punt. Het ging van 8-12 naar 13-16. Het verschil werd opnieuw kleiner namelijk 15-17.
Maar ook nu stoomde Wevo door en werd de achterstand weer groter (15-19). Maar vanaf de moment kreeg Krekkers meer grip op de wedstrijd. De eigen scores gingen omhoog en dat resulteerde in een gelijke stand 20-20. Krekkers kwam voor het eerst deze set op voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Eindstand set 1: 25-22
De tweede set kwam Krekkers een stuk beter uit de startblokken, het kwam op een 4-2 voorsprong. Maar al gauw was het weer 4-4 gelijk. Door een goede serie van Krekkers bleven ze op voorsprong 7-5. Maar daarna ging het serverend een aantal keren mis en vond Wevo de aansluiting 8-8. Wevo kwam langszij en zij scoorden de punten 9-12. Na een time out deed Krekkers iets terug en werd het weer gelijk 12-12. Opnieuw kwam Wevo op voorsprong namelijk 13-18. Krekkers deed nog iets terug maar dit was niet voldoende. Wevo won de tweede set: 20-25.
Het begin van de derde set was in het voordeel van Krekkers 3-0. Er werd keihard gewerkt en netjes gespeeld. De voorsprong werd alleen nog maar groter 12-5. Wevo had geen antwoord op het spel van Krekkers. Deze set werd ruim gewonnen door de dames uit Mariaparochie 25-16.
De laatste set moest het gebeuren, Krekkers wilde de punten in eigen huis houden. Het begin van deze set was in het voordeel van de thuisploeg 4-1. Maar het bleef spannend. Wevo gaf zich niet zomaar gewonnen en het verschil werd kleiner 10-9. Maar Krekkers was op tijd bij de les en bouwde voorsprong uit tot 15-12. En werd nog groter door als team voor elkaar te werken 20-13. Deze set werd clean uitgespeeld met als eindstand 25-16. Een dik verdiende overwinning voor Krekkers.