Sensationele overwinning van Peatminers VU14 op koploper BS Leiden

In eigen huis trakteerde Peatminers VU14 koploper BS Leiden op een onverwachte en onvervalste nederlaag. De meiden schoten uit de startblokken. Nog voordat de Leidse dames met hun ogen konden knipperen stond er al 12-2 op het scorebord. Leiden vluchtte in een time-out om het momentum van de meiden te breken. Maar Peatminers bleef gefocust. En daarmee legde het team de basis voor de overwinning. In verdedigend opzicht was het team hun tegenstander de baas. Er werd gevochten voor elke bal. En het rebound overwicht was voor de dames. En in het eerste kwart wist Leiden zich geen raad met de aanval van Peatminers. Keer op keer werd de vrije speelster gevonden voor een makkelijke score onder het bord of een vrij schot. Dat bracht de stand op 22-8 na de eerste periode.

In het tweede kwart paste Leiden zich in verdedigend opzicht aan. De ruimtes werden kleiner en de voorsprong slonk zienderogen. Maar verder dan 4 punten liet het team het niet komen. De tegenstander had veel fouten nodig om sterke 1 tegen 1 acties van de meiden af te stoppen. Vanaf de vrije worp lijn zetten de meiden een 33-26 ruststand op het bord.

Deze wedstrijd werd ook gebroken met het traditionele zwakke derde kwart. Het team voelde dat een stunt tot de mogelijkheden behoorde en ging er vol voor. Weer had Leiden een time out nodig om het ritme van de Vriezenveense meiden te breken. Maar dat had geen effect. In tegendeel, de meiden denderden via 38-27 door naar 47-31.  Leiden knokte zich nog terug tot 53-40 aan het einde van het derde kwart.

De Leidse meiden probeerden in een alles of niets poging in het vierde kwart de wedstrijd naar zich toe te trekken. Heel even liet Peatminers zich meeslepen in het gehaaste spel van de tegenstander. Maar op pure wilskracht en goed teamspel trok het team tegen de koploper met een meer dan verdiende overwinning 69-61 aan het langste eind.

Peatminers MSE1 – B.V. Isala MSE1: 59-53

Heren 1 trad zaterdagmiddag aan tegen Isala uit Deventer. In de eerste wedstrijd wist Peatminers net niet te winnen, dus de hoop was om daar verandering in te brengen. In het eerste kwart leek het daar helaas niet op. Isala gaf flink gas in het eerste kwart en wist met strakke verdediging en soepel spel vrij ver uit te lopen in een 9-21 voorsprong. Het tweede kwart probeerde Peatminers wat dingen te wijzigen wat verdedigend wel hielp, maar Isala hield zich staande in hun verdediging en de stand was met de rust 22-35. Na een derde kwart waar weinig werd gescoord en redelijk gelijk op ging, gebeurde er wat bij Peatminers in het vierde kwart. Vastbesloten om nog wat van de wedstrijd te maken, betraden de heren in het groen het veld. Onder felle verdediging en strakke aanvallen boog Peatminers een 30-51 achterstand om op sensationele wijze naar een 59-53 overwinning. Wat een comeback!

The Valley Bucketeers X12-1 – Peatminers X12-2: 84-10
Tegen de koploper hadden de meiden weinig weerwoord deze keer. Maar ondanks de ruime nederlaag lieten de meiden leuke dingen zien. Ze liepen goede aanvallen, maar hadden vaak pech in de afronding. En in de verdediging hielpen ze elkaar goed. Maar de Nijverdallers waren simpelweg een maatje te groot, letterlijk en figuurlijk.