NKC’51 verliest door een slechte tweede helft van Heereveen

Afgelopen zaterdag speelde NKC’51 de uitwedstrijd tegen en in Heerenveen. In een spannende eerste ontmoeting tussen de twee ploegen trok NKC’51 uiteindelijk aan het langste eind. De wedstrijd tegen Heerenveen was voor de Nijverdallers van cruciaal belang om nog enige kans te hebben op direct lijfsbehoud en datzelfde gold ook voor Heerenveen.

Het was NKC’51 dat beter uit de startblokken kwam dan Heerenveen. De ploeg had veel verdedigende rebounds en hield Heerenveen lange tijd van het scoren af waardoor er aanvallend naar de juiste kans kon worden gezocht. De doelpunten waren schaars, maar NKC’51 wist een voorsprong uit te breiden naar 3-8. Dit was het moment voor Heerenveen om een time-out te nemen en de wedstrijd proberen te kantelen. Dat lukte goed met een vakwissel betreft de heren. NKC’51 had hier geen antwoord op en aanvallend stokte de ploeg volledig. NKC’51 liet Heerenveen weer helemaal in de wedstrijd komen bij 9-10. Vlak voor rust wist Heerenveen zelfs weer langszij te komen, maar toch was het NKC’51 dat de ruststand bepaalde op 10-11.

NKC’51 en Heerenveen begonnen de tweede helft afwachtend. In de beginfase duurde het enige tijd tot er gescoord werd en tot 12-13 kon NKC’51 de voorsprong vasthouden. Hierna was NKC’51 volledig de weg kwijt, Heerenveen maakte wederom gelijk en bij NKC’51 zat er geen lijn meer in het spel. Slordige aanvallen werden afgewisseld met verdedigende fouten waardoor Heerenveen kon uitlopen, 18-13. In het restant van de tweede helft wist NKC’51 nog maar één keer te scoren en dit was funest voor de wedstrijd. NKC’51 kon geen vuist meer maken waardoor Heerenveen de wedstrijd degelijk kon uitspelen en een terechte 14-21 eindstand op het scorebord neerzette.

Voor NKC’51 is het door deze nederlaag praktisch bijna onmogelijk om zich direct te handhaven en zal zich dan ook moeten focussen op een beslissingswedstrijd.

Komend weekeind speelt NKC’51 thuis tegen hekkensluiter de Hoeve, aanvang 18:10.