Sterk optreden Lieke Oude Lenferink tijdens de Swim Race Days

De Dinkel Denekamp en de zwemmers van het KNZB-Opleidingscentrum Hengelo hebben het afgelopen weekend met succes deelgenomen aan de Swim Race Days in het Duitse Dortmund. Voor dit sterk bezette toernooi hadden zich 52 ploegen met bijna 700 deelnemers uit 7 landen aangemeld. Enkele ploegen zagen op het laatste moment af van deelname, in verband met de verspreiding van het Corona-virus.

Voor de Twentse zwemmers was deze wedstrijd op de langebaan een belangrijke test in hun voorbereiding op de Swim Cup-wedstrijden (april) en de regionale en nationale kampioenschappen (mei-juni). Lieke Oude Lenferink (OC-WS Twente) domineerde in Dortmund op de rugslagafstanden bij de dames. Ze won in goede tijden de 50 m. (29,95), 100 m. (1.04,29) en 200 m. (2.21,31). Ook was ze in 29,82 de snelste in de All in-finale van de 50 m. Teamgenote Ismay Lichtendonk (OC-Dedemsvaart AC) deed nauwelijks voor haar onder en was in 30,58, 1.05,18 en 2.22,37 de snelste op alle rugslagafstanden in de categorie “Jeugd”. Ook werd ze 2e in de All in-finale van de 50 m. in 30,58 en in de finale van de Eliminationrace.

Dit nummer, waarbij 4 x 50 m. moet worden gezwommen in steeds een andere slag en elke keer de langzaamste 2 zwemmers afvallen, werd bij de heren fraai gewonnen door Maquinho Vorst (OC-de Dinkel). Hij won ook brons op de 200 m. wissel en 100 m. vlinder. Ploeggenoot Dennis Kamps was de snelste op de 100 m. en 200 m. rug heren in 57,99 en 2.06,60 en hij wist ook het erepodium te halen op de 50 m. vlinder (3e) en 100 m. vlinder (2e). Ook Leon v.d. Geest en Luuk Bos (beide OC-de Dinkel) zwommen regelmatig in de prijzen. Leon wist de 50 m. rug heren te winnen in 27,19 en was later ook de snelste in de All-in finale op dit nummer in een goede 26,94. In de All-in finales 50 m. vrij en 50 m. vlinder moest hij in 23,97 en 25,58 genoegen nemen met de 3e plaats. Luuk eindigde bij de jeugd 6 keer op het podium, waarbij hij goud wist te winnen op de 50 m. rug in 28,25. Op dit nummer eindigde hij in de All-in finale in 28,32 verdienstelijk als 2e.

Dinkel-zwemster Madelijne Schothans greep de winst op de 50 m. en 100 m. school dames in 33,12 en 1.12,66, alsmede in de All-in finale 50 m. school (in 32,79). Op al deze nummers ging het zilver naar clubgenote Anouk Knippers. Op haar specialiteit, de 200 m. school, werd Madelijne in 2.37,82 nipt verslagen door de Duitse Sharon Dohms, die 2.37,64 noteerde. Thomas de Lange (OC-de Dinkel) was de snelste op de 100 m. en 200 m. school heren in 1.03,72 en 2.23,55, maar moest op de 50 m. school (28,89) en in de All-in finale van de 50 m. school (29,19) genoegen nemen met de 2e plaats.

Zilveren medailles behaalden ook Dinkel-zwemmers Karst Boersma (200 wissel en 200 vrij heren), Kiki Koopman (200 vrij dames), Tom Laarhuis (50 rug heren), Eline Lutters (200 vlinder junioren), Yke Groener (200 rug junioren) en Carlijn Hansté van OC-WS Twente (200 rug dames). Tenslotte was er nog brons voor Lukas Binnekamp (OC-de Dinkel) en Laurie Aarninkhof (de Dinkel) en sloot de ploeg van de Dinkel, bestaande uit Anouk Knippers, Kiki Koopman, Maquinho Vorst en Karst Boersma, dit succesvolle weekend af met een mooie 2e plaats op de 200 m. Mixed Teamrace in 2.06,29.