Vroomshoopse Boys speelt in fases sterk tegen Rohda Raalte

Vroomshoopse Boys oefende op donderdagavond september op een regenachtig sportcentrum Tijenraan tegen Rohda Raalte. Die bekende club, staat voor Recht op het doel af, bestaat al 90 jaar en heeft meer dan 1500 leden. Vorig seizoen waren beide teams net voor de coronabreak kansrijk in de top geklasseerd in respectievelijk de eerste klasse zondag en de tweede klasse zaterdag. De Boys heeft zoete herinneringen aan dit veld, want hier werden de blauw-gelen in 2004 kampioen en promoveerden toen naar de eerste klasse. In het seizoen 2018-2019 eindigde de halve finale van de districtsbeker in een 2-1 overwinning voor Rohda Raalte.

In de eerste helft had de Boys met prima combinatiespel meer spelaandelen dan Rohda Raalte. Verdiend werd na 35 minuten de leiding genomen door een vliegend schot van Jelle Drees vanaf 30 meter na goed voorbereidend werk van Juliën Derks: 0-1. Met enkele puike reddingen voorkwam doelman Chiel Sickman van de Boys treffers aan de kant van Rohda Raalte. In de 42ste minuut had Ernst-Jan Heideman namens de Boys na een misser in de defensie van de thuisploeg een doelpunt op zijn schoen, maar doelman Sam Luycks van Rohda Raalte redde bekwaam. Uit de tegenaanval scoorde Julian van Hoogstraten van Rohda Raalte met een omhoudbare lob over doelman Chiel Sickman: 1-1.

De tweede helft, waarin aan Boys-zijde vijf keer werd gewisseld, gaf hetzelfde spelbeeld. Vroomshoopse Boys had een optisch overwicht, maar door de snelle omschakeling bleef de thuisploeg gevaarlijk. Dat leidde tot een snel doelpunt in de 52ste minuut door de vrij staande Wesley Hansler: 2-1. Kort daarna werd die treffer in de 60ste minuut weer werd weggepoetst door een fraaie inzet van dichtbij van Juliën Derks. Dat was het sein voor de Boys om nog meer aan te vallen en in de 70ste minuut leek de terechte beloning voor de spelopvatting van de bezoekers te komen. Ramon de Jong werd onreglementair binnen het strafschopgebied getackeld en de Boys kreeg terecht een penalty. Jelle Drees trof echter keeper Sam Luycks van Rohda Raalte op z’n weg, zodat deze uitgelezen kans verloren ging.

Rohda Raalte liet in de slotfase zien wat efficiënt voetbal vermag. Na een goed uitgespeelde aanval liet Kevin Peppels, afkomstig van Enter Vooruit, met en beauty hoog in het doel 3-2 noteren. In de 83ste minuut was het weer raak, toen Julian van Hoogstraten na een snelle aanval 4-3 liet noteren. Dat was tevens de eindstand, waarbij Vroomshoopse Boys bewees over veel potentieel te beschikken.

Op de beslissende momenten bleek Rohda Raalte doeltreffender dan de mannen van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens. Nu moet het op zaterdag 5 september maar gebeuren in het bekerduel tegen tweedeklasser zondag Achiles’12. Om 19.00 uur ’s avonds wordt er in Hengelo afgetrapt.

Foto’s archief: Erwin Heuver