SVZW heeft na winst op Barbaros bereiken volgende bekerronde in eigen hand

Zaterdag 12 september a.s. speelt SVZW de laatste wedstrijd in de poulefase van het toernooi om de districtsbeker. STEVO komt naar Wierden voor deze ontmoeting die om 17:00 uur begint. SVZW speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Barbaros uit Hengelo. Deze ploeg had in hun eerste bekerwedstrijd tegen STEVO laten zien dat ze heel goed kunnen profiteren van omschakelmomenten bij de tegenstander. SVZW wist dit. De thuisploeg had inderdaad meer balbezit, maar Barbaros kwam er een paar keer gevaarlijk uit.

SVZW doelman Julian Bakker stond echter paraat. De SVZW aanvallers kregen wel een paar goede mogelijkheden, maar Barbaros keeper Hasan Durak toonde zich een prima doelman. In de 36e minuut was hij echter kansloos op een schot van Lars Scholten. Lang kon SVZW niet genieten van die voorsprong want 2 minuten later schoot Cuneyt Avsar vanuit de draai de 1-1 tegen de touwen. Dat was tevens de ruststand.

SVZW ging in de tweede helft op zoek naar de voorsprong. Maar het was Barbaros dat in de 65e minuut op een 1-2 voorsprong kwam door Gokan Karadavut. Nu moest SVZW helemaal aanvallend vol aan de bak, anders zou het bekeravontuur waarschijnlijk al eindigen in de poulefase. Na 70 minuten werd het 2-2 door Frank Smit. Die stand bleef lang op het scorebord staan. In de 88e minuut kopte Yessin Maskoul de 3-2 tegen de touwen. Het was nu zaak de drie punten over de streep te trekken. Barbaros nam risico in jacht op de gelijkmaker. Nu was SVZW dat een snel omschakel moment had. Bas ter Hogt schoot de bal schitterend in het doel. De 4-2 overwinning was een feit. Een verdiende overwinning tegen een goede tegenstander.

Na afloop bleek dat STEVO in de thuiswedstrijd met 1-7 had verloren van Quick’20.

De stand in de poule is nu als volgt:

1 Quick ’20 2 wedstrijden 4 punten doelsaldo 8-2

2 SVZW 2 wedstrijden 4 punten doelsaldo 5-3

3 Barbaros 2 wedstrijden 3 punten doelsaldo 6-7

4 Stevo 2 wedstrijden 0 punten doelsaldo 4-11

Uit de stand is op te maken dat STEVO geen kans meer heeft om door te gaan in de beker. De nummers 1 en 2 gaan door. Zaterdag valt de beslissing. Barbaros speelt dan thuis tegen Quick’20. SVZW speelt thuis tegen STEVO. Bij winst in deze wedstrijd is plaatsing voor de volgende bekerronde een feit. Bij een gelijk spel of verlies is SVZW afhankelijk van het resultaat van de strijd tussen Barbaros en Quick’20. Het is in elk geval zaak om STEVO niet te onderschatten. De resultaten van STEVO mogen dan tegen vallen de laatste weken, de ploeg gaat vast ook wedstrijden winnen. Doorgaan in beker zit er niet meer in voor STEVO, maar ze gaan vast de wedstrijd niet cadeau geven. Om 17:00 uur fluit scheidsrechter Maarten Spoon voor aftrap. Publiek is van harte welkom bij de wedstrijd, maar ook hier gelden weer de corona maatregelen. Op de website van SVZW kunt u lezen wat deze inhouden.