Medailleregen atleten AC Tion op NK in Amersfoort

Afgelopen weekend vonden de nationale atletiek kampioenschappen U20 en U18 plaats in Amersfoort. Tegelijkertijd vonden de officieuze meerkamp kampioenschappen voor U16 en U14 plaats in Zoetermeer. In totaal namen de atleten van AC Tion Enschede maar liefst 6 medailles mee naar huis. Beste prestatie kwam op naam van Jermaine Kleine.

De kersverse student aan het Johan Cruyff college won de 400 meter horden met een tijd die volgend jaar genoeg moet zijn om deel te kunnen nemen aan het Europese kampioenschap voor junioren in het Italiaanse Rietti. (53.42 sec Twents record).

Ook clubgenote Marleen Baas zal aan dit kampioenschap deel willen deelnemen. Baas verbeterde haar eigen Twentse record bij het speerwerpen tot een afstand van 47.71 meter maar moest de jaar oudere Danara Stoppels van Groningen voor laten gaan waardoor ze het zilver omgehangen kreeg.

Kogelslingeraar Floris Smink won in een spannende strijd het kogelslingeren met een nieuw persoonlijk record van 56.16 meter.

Annemarie Gosselink kreeg het brons omgehangen voor haar prestatie op de 2000 steeplechase, 10.03.89 min.

In Zoetermeer won het grote talent Ruby Jansen (foto intro) de meerkamp. Jansen verbeterde in de categorie U14 het Twentse record verspringen (5.31 meter)en 600 meter( 1.41 min) en kreeg het goud omgehangen. Jory Davids verloor niet het goud maar won het zilver. In een spannende 1000 meter wist Davids, Tijbosch en Tammes op grote achterstand te zetten en ging zo van plek 4 naar plek 2 in de eindrangschikking.

Foto’s: Coen Schilderman/atletiekunie