Dynamo Tubbergen verliest eerste thuiswedstrijd zonder publiek

Na twee gespeelde uitwedstrijden mocht Dynamo dan eindelijk hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, in de topdivisie gaan spelen. Helaas is het dit seizoen anders dan anders. De eerste thuiswedstrijd waar iedereen toch erg naar had uitgekeken, moest helaas zonder de trouwe Dynamo supporters gespeeld worden i.v.m. corona. Toch konden de supporters er van een afstandje bij zijn, door de livestream.

Het is heel erg vervelend, maar gelukkig mogen we nog gewoon volleyballen, en dat willen we natuurlijk graag zo houden. Pharamafilter US D2 is in deze wedstrijd de tegenstander voor Dynamo. De wedstrijd begon gelijk op tot de 3-3. Vanaf dat moment liep Pharamafilter US meteen uit naar de 3-7, waarop Dynamo al vroeg in de wedstrijd haar eerste time out moest nemen.

Deze time out pakte goed uit voor Dynamo, want mede door een goede service aan de kant van Dynamo kwamen beide ploegen weer gelijk te staan. Daarna ging het tot de 15-15 weer gelijk op. Dynamo scoorde een aantal punten op rij en vanaf 19-15 nam Dynamo een voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven door de oranje hemden. Met 25-19 werd de eerste set uiteindelijk gewonnen door Dynamo.

Met een goed gevoel ging Dynamo naar de tweede set, ook nu ging het gelijk op. Bij een stand van 6-6 liep Pharamafilter US uit naar 6-9 waarop Dynamo ook nu weer vroeg een time out nodig had. Dynamo kwam weer terug in de wedstrijd, tot de 13-13 waren beide ploegen in evenwicht. Vanaf dat moment sloeg Pharamafilter US een klein gaatje. Deze voorsprong bleek genoeg te zijn voor Pharamafilter US. De set werd verloren door Dynamo met 18-25.

Meteen vanaf het begin van de derde set had Dynamo een kleine voorsprong gepakt van 9-5. Deze voorsprong kon de thuisclub tot de 13-13 vasthouden, daarna gaven beide ploegen weinig punten weg waardoor het gelijk op ging. Aan het einde van de set bij een stand van 22-20 pakte Dynamo opnieuw een kleine voorsprong. Deze voorsprong bleek niet genoeg te zijn want ook nu kwam Pharamafilter US weer langszij waardoor het tot het einde van de set spannend bleef.  Uiteindelijk verloor Dynamo de set met een klein verschil 23-25.

Als Dynamo nog kans wilde maken om de winst, moest men de vierde set weten te winnen. Maar de vierde set begon niet goed voor Dynamo. Al snel pakte Pharamafilter US een voorsprong van 2-8. Pharamafilter US breide de voorsprong steeds meer uit. Deze achterstand wist Dynamo niet meer om te zetten in winst en werd uiteindelijk verloren met 19-25.

De eerste thuiswedstrijd van Dynamo werd dus verloren met 1-3. Volgende week wacht er weer een uitwedstrijd voor Dynamo tegen Dros-Alterno in Apeldoorn.