Mariënberg hard onderuit bij Wilhelminaschool: 6-2

Het zat Mariënberg zaterdag in Hengelo tegen Wilhelminaschool niet mee. Een half dozijn spelers in de lappenmand, de complete voorhoede keek geblesseerd toe vanaf de zijkant. Maar toch, het had gekund, hoe gek het ook klinkt, zelfs na die schijnbare onoverbrugbare achterstand (4-0) in de rust. Als de ballen van Roy Doek en Niek Noeverman gewoon tussen de palen waren beland, had het 4-2 gestaan. Er zijn gekkere dingen gebeurd in het Hengelose…..

Maar zover kwam het niet. Mariënberg kreeg van de School een lesje in effectiviteit en ook de scheidsrechter was de gasten niet echt positief gezind. Ok, je kunt een penalty geven maar waar moet je in hemelsnaam je arm laten, die kun je niet even bij de paal parkeren….Zelfs met een VAR in Zeist kom je niet uit. Een strafschop derhalve, 1-0 na amper 9 minuten voetballen. De 2-0 viel ook te simpel….zachtjes uitgedrukt.

Waar iedereen een vrije trap verwachtte voor Mariënberg, een zwieperd werd niet bestraft, maar de overtreding niet veel later wel. Het leverde Mariënberg uit de onterechte vrije trap de 3-0 achterstand op. Vlak voor rust werd het ook nog eens 4-0 en leek het duel reeds gespeeld te zijn.

Maar wat als….Het blijft een repeterend verhaal. Mariënberg miste 2, 3 opgelegde kansen om het weer spannend te maken. Wilhelminaschool ontsnapte en liet even later zien hoe het wel moest. Kinderlijk eenvoudig liep het uit naar 6-0. In de slotfase maakten de gasten nog twee doelpunten.

Leuk voor het verhaal maar alleen belangrijk voor de statistici onder ons. Volgende week wacht thuis DES. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.