Doelman Job Kuipers helpt Manderveen in de slotfase aan een gelijkspel

Zondag stond in de vijfde klasse A de klassieker tussen nummer laatst Bornerbroek en subtopper VV Manderveen op het programma. De roodhemden moesten het vandaag doen zonder Rick Stopel, Thomas Steggink en Timo Roelofes. Manderveen had in de eerste minuten een dot van een kans via Spits Kevin Huzink, hij werd bediend door buitenspeler Wout Wesselink, maar wist het niet te doen bollen.
Manderveen speelde slordig en liet niet het voetbal zien van de laatste weken. Na 30 minuten was het Bornerbroek die de score opende. De ervaren Peter Bolscher schoot de bal achter doelman Job Kuipers. Nog voor rust werd het ook 2-0 door dezelfde Peter Bolscher. Manderveen kwam maar niet in de wedstrijd, maar was wel dichtbij de aansluitingstreffer via Roy Huzink. De linksbuiten zag zijn bal echter uiteenspatten op de lat. Al met al een teleurstellende eerste helft.
Met goaltjesdief Gijs Wesselink en Stef Huistede bracht trainer Thijs Masselink nieuw bloed binnen het veld. Manderveen tapte uit een ander vaatje, waar duidelijk geen botten inzaten en zette de Bornerbroekers het mes op de keel. Gijs Wesselink bewees zijn waarde en bracht de stand op 2-1. Even later bracht dezelfde spits Manderveen ook op 2-2. Wesselink onderschepte een te korte terugspeelbal en wist de goalie vervolgens te omspelen en schoot de bal in het doel. Manderveen ging op jacht naar de overwinning, het was echter Bornerbroek dat uit niets er uitkwam. Keeper Job Kuipers schatte de situatie niet helemaal goed in en veroorzaakte een penalty, die vervolgens benut werd.
Een zure appel voor de nog ongeslagen Manderveners. Manderveen vocht voor het punt, maar het was lastig om door de Bornerbroekse muur te komen. In de slotminuut kreeg Manderveen een corner. Jorn Heidkamp ging achter de bal staan. In zijn ooghoek zag hij de Manderveense doelwachter Job Kuipers een sprint inzetten. Nadat hij gearriveerd was slingerde Jorn Heidkamp de corner in het zestienmetergebied in. De bal belandde uiteindelijk in de voeten van keeper Job Kuipers. Daar waar hij normaal de ballen tegenhoud, schoot hij nu heel beheerst de gelijkmaker binnen. Manderveen is volgende week vrij en speelt daarna een uitwedstrijd in het Achterhoekse Gelselaar tegen EGVV.