Sportlust Vroomshoop wint in en van Broekland

Zondagmiddag speelden de mannen van Ruud Bruns tegen Broekland op een wederom leeg sportpark. Ditmaal echter, werd de wedstrijd live uitgezonden op YouTube zodat de supporters toch de wedstrijd konden zien. Nadat Sportlust Vroomshoop sterk aan de competitie begon met twee gewonnen wedstrijden, verloor het vorige week wel. Het was nu zaak om de rug weer te rechten tegen de nummer 6 van vorig seizoen.

Sportlust Vroomshoop begon, net als afgelopen week, wederom niet sterk. Al in de 3e minuut wist Broekland namelijk te scoren. Broekland speelde zich onder de druk van Sportlust uit op het middenveld en brak uit via de rechterkant. De bal van daaruit terug gelegd op de zestien van waar vrij afgewerkt kon worden. Deze al dan niet van richting veranderde poging verschalkte doelman Frank Dubbink. Sportlust ondernam daarna wel actie en had veel de bal, maar het ontbrak nog aan echte kansen. Tot de 28e minuut. Sportlust kreeg de bal links voorin. Tim zocht zijn directe man op, ging richting de achterlijn en zette de bal met zijn linkerbeen voor. Dennis wist de bal met de onderkant van zijn voet uit de lucht binnen te werken; 1-1. Na nog vijf minuten kwam Sportlust zelfs alweer op een voorsprong. Dennis kreeg de bal op ongeveer twintig meter van het doel nadat een speler van Broekland de bal uit de zestien koptte en besloot die vervolgens maar hard in de linker kruising te rammen met een heerlijke volley; 1-2. Dit was ook de ruststand.

Sportlust begon, in tegenstelling tot de 1e helft, wel sterk aan de tweede helft en dat betaalde zich na een kwartier uit. Tim stak de bal door de as van de Broeklandse verdediging op de zestien en zette Toon zo vrij voor de keeper. Toon liet de kans niet onbenut en zette de stand op 1-3. Sportlust leek het zichzelf dan gemakkelijk te maken, maar gaf twee minuten later alweer een penalty weg vanwege een vermeende handsbal. Ondanks dat Frank nog in de buurt van de penalty zat, wist hij die niet te keren. 63e minuut en dus 2-3.

Broekland voerde de druk op en Sportlust kwam ook niet meer echt aan voetballen in het resterende deel van de wedstrijd. In de 88e minuut leek Broekland de stand weer gelijk te brengen met een volley in de zestien, maar Sportlust zag de bal net naast gaan en kwam met de schrik vrij. Eindstand, 2-3.

Sportlust staat zo na vier wedstrijden op negen punten en begint dus sterk aan de competitie. Volgende week speelt Sportlust thuis tegen SV Enter, de ploeg die tot nu toe alle wedstrijden nog wist te winnen.