Eurosped verliest met 3-0 verrassend van Talent Team Papendal

Team Eurosped speelde zaterdagmiddag de uitwedstrijd in Ede tegen het Nevobo Talentteam van trainer/ coach Avital Selinger. De ploeg van coach Diane Rademaker verloor de laatste wedstrijd thuis tegen Zwolle en kwam vorige week niet in actie tegen VCN vanwege ‘code geel’, afgegeven door het KNMI. Het Talentteam had ook een vrij weekend vorige week, vanwege de vervallen wedstrijd tegen Peelpush.

Blijkbaar was de speelpauze het talentteam beter bekomen dan de ploeg uit Vroomshoop, want de start van de openingsset was duidelijk voor de Talenten (9-4 en 12-5) en Eurosped had veel moeite om in de wedstrijd te komen. Dagmar Boom (foto boven 6) pakte een paar punten in die periode en daar bleef het ook zo’n beetje bij.

Pas na de 17-13 kwam Eurosped beter voor de dag, en dwong TTP bij 17-16, na een ace van Dagmar Boom, in de time out. Lisanne Baak blokkeerde de 18-17 tegen de vloer en bij 19-19 hadden de gasten uit Vroomshoop het  verschil weggewerkt. Echter moest Diane Rademaker haar ploeg bij 22-19 weer naar de kant halen, dat voorbeeld volgde Selinger bij 22-21.

Na een knappe redding van libero Romy Brokking van TTP scoorde haar collega 23-21 en maakte Nicole van de Vosse er direct ook maar 24-21 van. Opnieuw ging Eurosped de time out in. De TTP-foutserve en de score van Dagmar Boom brachten de spanning terug bij 24-23. De foutserve van Jolien Knollema betekende verlies van de set met 25-23. Iris Vos (6 punten) en Dagmar Boom (5 punten) scoorden het vaakst in deze set.

In de tweede set ging het gelijk op, met weliswaar een aantal keren een geringe voorsprong voor TTP, die Eurosped steeds weer wist goed te maken. In ieder geval tot aan de 16-16. TTP nam met 8-6 de leiding, bij 8-8 stond het weer gelijk. Vervolgens liep TTP uit naar 10-8, een gelijke stand bij 10-10, en na de 13-10 kreeg Eurosped het gaatje pas weer dicht bij 16-16.

Dagmar Boom, Evie van Kerkvoorde en Jolien Knollema namen in die periode veel punten bij Eurosped voor hun rekening, bij TTP wisten Jette Kuipers en Iris Vos de vloer makkelijk te vinden.  TTP nam afstand naar 19-16 en 21-17, bij 23-18 verzamelde team Eurosped zich aan de zijlijn rondom de staf. Na de pauze scoorden ze 23-19 en 23-20, waarop het time out teken van TTP de serie onderbrak. Met een Eurosped foutserve en een TTP-ace kwam er daarna vlot een eind aan de set. De 25-20 betekende 2-0 in sets.

Eurosped was in de derde set heel goed op weg om er een vierde set uit te slepen. Na de 6-6 door Evie van Kerkvoorde liep de ploeg uit naar 7-10 en 8-13. In die periode had TTP beide time-outs al opgebruikt. Bij 9-17 bereikte Eurosped de maximale voorsprong, en dat was ook tevens de tussenstand dat TTP aan een inhaalrace begon. Te veel Eurosped fouten betekende makkelijke punten voor de talentenploeg, die eerst tot 16-19 terugkwam, waarna Eurosped weer afstand nam tot 18-23.

De serie naar 21-23 dwong Eurosped de time out. Het eerste punt na de pauze, een slim lobje van Jette Kuipers, ging ook naar TTP. Op setpoint scoorde Jolien Knollema en de vierde set was één puntje verwijderd bij deze 22-24 stand. Maar het winnende punt wilde niet vallen, Jette Kuipers hield de winst keer op keer af en gaf TTP bij 25-24 matchpoint. Met een ace via de netband scoorde Britte Stuut vervolgens de 26-24 voor de 3-0 eindstand.

Een iets betere eigen score (48 om 46 punten) en een lagere foutenlast (21 om 28 punten) maakten voor TTP het voordelige verschil. Jette Kuipers werd met 16 punten topscorer, Iris Vos (TTP) kwam tot 12 punten en Dagmar Boom scoorde ook 12 keer, twee meer dan Evie van Kerkvoorde.  TTP heeft nu 6 punten uit 3 wedstrijden en staat derde, Eurosped heeft er 2 uit 3 en staat achtste.

Bron: Vizier op Volleybal.

Foto Dagmar Boom archief: sportfoto-oost.nl

Overige foto’s: @Rudy Biekart