Jolly Jumpers kan de opgaande lijn tegen Binnenland niet doortrekken

Zaterdag stond er voor Jolly Jumpers opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Dit keer was Binnenland in Barendrecht de tegenstander. In het begin van de wedstrijd werd er veel heen en weer gelopen en het afmaken zat er bij beide teams nog niet in. Na een time-out werd Jolly Jumpers wat georganiseerder in de aanval, maar gooide wel drie onnodige turnovers weg.

Het eerste kwart ging gelijk op, het tweede kwart werd ingegaan met twee punten achterstand voor Jolly Jumpers. In het tweede kwart lieten de gasten goed basketbal zien, er werden mooie aanvallen gecreëerd en in de defense werden de afspraken goed nageleefd. De meiden boksten goed uit en waren sterk in de rebounds, zowel aanvallend als verdedigend. Binnenland scoorde dit kwart maar 11 punten. Beide teams zochten de kleedkamers op met een stand van 30-34 in het voordeel van Jolly Jumpers.

Na de rust werden er een paar aanpassingen toegepast in de defence en de aanval van de ploeg uit Tubbergen. Binnenland wist wat beter de gaten te vinden en dit uitte zich in de scores. De thuisploeg zette meer druk en daar hadden de gasten wat moeite mee. Bij Jolly Jumpers werden de aanvallen wat chaotischer en scoorde men te weinig. Dit kwart werd afgesloten met zeven punten verschil in het voordeel van Binnenland.

In het laatste kwart ging het gelijk op. Jolly Jumpers kwam onder de druk van Binnenland vandaan, maar Binnenland pakte wel meer aanvallende rebounds. Uiteindelijk was het alles of niets, maar de punten bleven met de eindstand van 72-62 in Barendrecht bij Binnenland.

Het was een wedstrijd waarin Jolly Jumpers sterk speelde en liet zien dat ze in de top mee kunnen draaien. Veel tijd om te balen is er niet want komende woensdag staat er een uitwedstrijd in Groningen gepland. Er wordt om 19.30 uur gespeeld tegen de Martini Sparks.

Foto’s: Herman Zandhuis