Heracles pakt belangrijke drie punten om de play-off plaatsen bij ADO Den Haag

Heracles Almelo heeft goede zaken gedaan in de strijd om de play-off plaatsen voor Europees voetbal. In Den Haag wist de formatie uit Almelo een 1-2 winst op de nummer voorlaatst ADO. Bij de gasten verscheen Sinan Bakis wederom aan de aftrap. De Duitse spits kreeg opnieuw de voorkeur in de punt van de aanval. Daarnaast werd de rechtsback-positie weer ingevuld door Noah Fadiga.

In Den Haag, waar het behoorlijk hard waaide, was het Heracles dat het sterkst uit de startblokken kwam en een licht overwicht had in de beginfase. Toch bleven echte kansen uit voor de bezoekers. Ook ADO Den Haag, dat dit seizoen in eigen stadion nog altijd op de eerste zege wacht, wist weinig tot niets te creëren en daardoor was het vooral aftasten tussen beide ploegen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het halverwege nog 0-0 stond.

Ook in het begin van de tweede helft zocht Heracles nadrukkelijk de aanval en dat resulteerde in een grote kans voor Bakis, die van dichtbij doelman Fraisl op zijn weg vond na goed voorbereidend werk van Rai Vloet en Ismail Azzaoui. Enkele minuten later dacht Noah Fadiga op aangeven van Burgzorg de openingstreffer voor zijn rekening te nemen, maar na bestudering van de VAR bleek een Heracles-speler voorafgaand aan de treffer buitenspel te staan.

Het werd even later extra pijnlijk voor Fadiga. Besuijen kopte namens de gastheren op de paal waarna de rebound heel ongelukkig in eigen doel werd gewerkt door de Belgische rechtsback. De formatie van Frank Wormuth wist de rug snel te rechten door vijf minuten later op gelijke hoogte te komen. Azzaoui vond Bakis (foto intro) in de zestien en met een korte draai wist de Duitse spits van dichtbij voor de 1-1 te zorgen. Beide ploegen gingen in het vervolg op zoek naar de voorsprong, maar het was Heracles dat aan de goede kant van de score kwam. Met een hard afstandsschot wist Vloet (foto intro)de niet vrij uitgaande Fraisl te passeren: 1-2.

ADO Den Haag ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar ook in blessuretijd wist Heracles stand te houden en daardoor namen de bezoekers de drie punten mee naar Almelo. Door de zege stijgt Heracles naar de negende plek in de Eredivisie.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting